Hlavní navigace

RegioJet slaví první narozeniny. LEO Express chce konkurovat i toaletami

26. 9. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 329515
Železniční přepravce RegioJet slaví dnes rok svého provozu. Brzy na trh ale vstoupí další konkurent, firma LEO Express. Chystá mimo jiné inspirující toalety.

Dnes je tomu přesně rok, co na železnici, jakožto první dálkový soukromý dopravce, vstoupila společnost RegioJet. Českým drahám tak vznikla na trase Praha – Ostrava vážná konkurence. Za dva měsíce navíc na této trati přibude další soukromý dopravce, firma LEO Express. Ta chce stávajícím firmám konkurovat především kvalitními službami. Mimo jiné zákazníkům nabídne i toalety ozdobené “inspirujícími motivy”.

Čtěte také: Podívejte se na nové vlaky LEO Express. Právě procházejí v Česku testováním

RegioJet přepravil skoro milion lidí

Firma RegioJet přepravila za rok fungování zhruba 900 tisíc cestujících. Průměrná obsazenost vlaků činí 84 %. Denně dnes RegioJet vypravuje celkem 18 spojů a počet cestujících dosahuje v průměru necelé čtyři tisícovky denně. 26. září 2011 přitom RegioJet začínal celkem se šesti spoji a počet cestujících tehdy denně činil průměrně 1289. Od prosince, kdy vstoupí v platnost nový jízdní řád, RegioJet nově posílí spojení s Třincem a Českým Těšínem (o 6 spojů denně) a zvažuje rozšíření svých aktivit na Slovensku, doplnil Aleš Ondrůj, mluvčí společnosti RegioJet.

Podle firmy RegioJet začalo jejich spoje využívat přibližně 62 % cestujících, kteří dříve využívali Pendolino Českých Drah. Nastavili jsme zrcadlo Českým drahám. Za rok jsme dokázali přesvědčit stovky tisíc zákazníků o tom, že ochotný a usměvavý personál, servis na palubě a čistá toaleta jsou věci, které mohou při cestování vlakem být samozřejmostí, říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet a skupiny Student Agency.

Čtěte také: Souboj RegioJet vs. České dráhy? 6:4 vyhrává firma RegioJet

LEO Express nabídne inspirující toalety

Na luxus na toaletách se zaměří také nový přepravce, který na dráhu vstoupí v prosinci letošního roku, společnost LEO Express. V každé soupravě bude mít LEO Express tři moderní, udržované, ekologicky šetrné toalety s uzavřeným systémem s jímkou (mohou se využívat i ve stanici). Jedna z nich pak bude i bezbariérová, navíc s přebalovacím pultem pro kojence. Stěny toalety navíc budou dle společnosti ozdobeny inspirujícími motivy, které cestující mají uklidnit i v těch nejintimnějších chvílích.

Daně x

Už se těším, až vyjedou a zkusí si je první cestující. Ráda se pouštím do nových věcí a nebojím se experimentovat. Každá toaleta je originál. Využila jsem uklidňující motivy noční oblohy a pohledu do vesmíru, vysvětlila autorka výzdoby výtvarnice Monika Pichlerová – Vargová.

Foto: RegioJet

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).