Hlavní navigace

Na podání žádosti o provedení ročního zúčtování máte poslední týden

8. 2. 2019
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Splatnost spotřební daně a podání prohlášení poplatníka daně z příjmů se blíží. BusinessCenter Bulletin opět přináší řadu praktických věcí pro podnikatele.

V tomto týdnu jsme pro vás připravili daňový kalendář na nadcházející týden, novelizované zákony, důležité vzory šablon, TOP témata v diskusním fóru.

Daňový kalendář v nadcházejícím týdnu

  • Dne 11. února 2019 je termín splatnosti spotřební daně za prosinec 2018 (mimo spotřební daně z lihu). Podívejte se na naše šablony ohledně spotřební daně
  • Dne 15. února 2019 je termín pro podání prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti na zdaňovací období 2019 a na podání žádosti o provedení ročního zúčtování záloh na daň a daňové zvýhodnění za zdaňovací období 2018. Podívejte se na naše formuláře o daních z příjmů
  • Dne 15. února 2019 je termín pro podání žádosti o provedení ročního zúčtování správci daně. Podívejte se na naše formuláře o daních z příjmů

Vzory šablon

Přiznání k dani z přidané hodnoty. Souhrnné hlášení k dani z přidané hodnoty s možností exportu do formátu XML v češtině a angličtině. Tento formulář je neoficiální, neboť MF ČR nevydalo oficiální papírový formulář. Od 1. 1. 2010 jsou poplatníci povinni podávat souhrnná hlášení elektronicky. MF ČR předjímá, že toto podání musí být provedeno buď přímo prostřednictvím aplikace EPO se zaručeným podpisem, nebo posláním datové zprávy vygenerované aplikací EPO přes datovou schránku. Platné právní předpisy však umožňují i podání souboru ve formátu pdf přes datovou schránku. K tomuto podání lze využít právě tento formulář. 

Daňové přiznání s přehledy pro OSSZ a ZP ve verzi limit s exportem do XML. Daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob pro ty, kteří uplatňují paušální výdaje nebo vedou daňovou evidenci. Šablona je připravena v bezplatné verzi LIMIT a můžete ji využít, pokud daňový základ nepřekročí částku 300 000 Kč.

Přiznání k dani z příjmů právnických osob. Aktuální šablona formuláře přiznání k dani z příjmů pro právnické osoby obsahuje šablonu s exportem do XML (vzor č. 28 – 2018). Tato šablona je neomezená výší daňového základu.

Daňové přiznání s přehledy pro OSSZ a ZP s exportem do XML. Daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob je určeno pro ty, kteří uplatňují paušální výdaje nebo vedou daňovou evidenci. Šablona je připravena v neomezené verzi.

Formulář pro výpočet daně z příjmů fyzických osob pro Excel (XLS). Šablona je pro výpočet daně a daňového zvýhodnění u daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků s možností exportu do XML. 

Žádost o dávku otcovské poporodní péče (otcovskou). Žadatel vyplní přední stranu tiskopisu a odešle ho svému zaměstnavateli, který vyplní druhou stranu. Po skončení podpůrčí doby, tj. po uplynutí 7 dnů, zaměstnavatel odešle vyplněný tiskopis společně s tiskopisem „Příloha k žádosti o dávku nemocenského pojištění“ příslušné OSSZ (tj. stejný postup jako u ostatních dávek nemocenského pojištění). 

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows.

Žádná data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

TIP: Potřebujete více šablon pro více subjektů? Jste účetní firma? Využijte možnosti zakoupit cenově zvýhodněný balíček nebo multilicenci. 

Aktuální novelizované zákony:

TOP témata tohoto týdne na našem diskuzním fóru

Chyba v kontrolním hlášení: Jak postupovat v případě, když uděláte chybu v kontrolním hlášení a kontaktuje vás finanční úřad?

Nárok na nemocenské dávky (neschopenka) ve zkušební době: Má zaměstnanec nárok na nemocenské dávky v případě, že byl pracovně neschopný a neměl odpracovaný žádný časový fond?

Brand24

HPP+OSVĆ vedlejší: Musím podat daňové přiznání, když jako OSVČ vydám pouze dvě faktury v částce přibližně 10 tisíc Kč?

Rozvázání pracovního poměru: Jak rozvázat pracovní poměr v případě, když zaměstnavatel nechce podepsat rozvázání pracovního poměru?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).