Hlavní navigace

Názor k článku Schillerová: Novela zákona o EET slibuje nový typ offline režimu pro nejmenší od Motýl Emanuel - Tohle by platilo, pokud na na MF neseděl...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 3. 2018 15:23

    Motýl Emanuel (neregistrovaný)

    Tohle by platilo, pokud na na MF neseděl někdo, kdo chce všechno ututlat a kontrolovat, jak víme z minulost tak lhát o reálném výběru daní nebo částkách, které se vyberou umí velmi dobře, ostatně těch 20 daní mld šedé ekonomiky je asi jako Peroutkův článek. Tudíž prakticky není možné dokázat, dokud z MF nepolezou relevantní data.

    Samozřejmě je všem jasné, že ten kdo nechtěl danit, tak pokud nemá IQ bramborového salátu, tak lidem nebude prostě dávat účet - tedy nedaní ani dnes. Znám sice případy, kdy někdo v malém obchodě opravdu krátil DPH, že něco "zatajil" ale také s klidem mohu říci, že to bylo z důvod konkurenčního boje s velkými obchody a reálný obchod stejně tomu majiteli generoval fakt směšnou částku, za kterou by zaměstnanci často nepracovali.

    Je to prostě můj pohled, ano znám situace, kde se opravdu vydávala účtenka a příjem se nezdanil, ale když si vezmu objem, k tomu si vezmu, že tohle může dělat většinou jen majitel a prodavač zároveň, prostě mikro-obchod, tak dopad na daňový systém je oproti nákladům jako plivnutí do moře.

    Je ale snazší šlapat po malých, ale to, že tady mizí nejvíce peněz skrz optimalizaci velkých firem, dotace a další věci, na kterých si postavil business Vůdce, to nikdo nevidí.

    EET je normální tunel veřejných financí a likvidace konkurence, pro velké podnikatele.

    Jenže roste nám ekonomika a tak si méně vzdělaná část národa myslí, že díky Vůdci je lépe...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).