Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Schillerová sice tvrdí opak, ale zájem o paušální daň zklamal. Tady jsou důvody od Jitka_účto - Podle mého velká část těch, kteří do paušální...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 1. 2021 16:25

    Jitka_účto

    Podle mého velká část těch, kteří do paušální daně vstoupili, se nechala přesvědčit tím, že na ně už nikdy nepřijde žádná kontrola - na vlastní uši jsem slyšela paní Schillerovou, jak toto v televizi říká. Ale v jiném rozhovoru - který byl pro odborný server - tzn. ne pro laickou veřejnost v televizi - na rovinu řekla, že kontroly samozřejmě chodit budou - protože budou kontrolovat splnění podmínek. Navíc - co si budeme povídat, jsou i jiné daně než daň z příjmů. Takže paušální daň vás určitě nezachrání před kontrolou třeba na silniční daň, nebo před kontrolou případného překročení obratu DPH. Jsem docela zvědavá, kolik lidí v paušální dani zůstane příští rok, až se realita ukáže naplno.

  • 21. 1. 2021 22:26

    Motýl Emanuel

    Ne, důvod proč jsme přešli je ten, že ušetříme, jestli do toho někdo přešel z paušálu proto, že nechce kontrolu, tak je za mě naivní, u něj na paušálu stejně nemají co kontrolovat :) Pochybuji že nám, co jsme měli paušál nějaká kontrola přijde, za předpokladu, že nám chodí příjmy na učet a hlídáme si obrat 12 měsíců, tak si myslím, že by zplakali nad výdělkem. Ostatně většina těch co znám a šli se mnou na paušál, tak kontrolu neměli nikdy a to někteří podnikají 20 let.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).