Hlavní navigace

Senát požaduje odložení závěrečné fáze EET do konce června 2023

13. 5. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Senátoři chtějí, aby se elektronická evidence tržeb odložila pro zbývající vlny, do kterých spadají například řemeslníci či kadeřnice, na června 2023.

Původně byla elektronická evidence tržeb pozastavena zvláštním zákonem ministerstva financí přijatým Sněmovnou 24. března na období 3 měsíců po skončení nouzového stavu. Vláda ve Sněmovně prosadila, aby byla elektronická evidence tržeb pro všechny vlny odložena do konce roku 2020. 

Psali jsme: EET se stopne pro všechny podnikatele do konce roku 2020

Senát chce však odložit rozšíření elektronické evidence tržeb na další odvětví na konec června 2023. Horní komora tak dnes na popud svého hospodářského výboru doplnila vládní předlohu, která má kvůli opatřením proti epidemii koronaviru přerušit užívání EET do konce letošního roku.

Schillerová je zásadně proti

Ministryně financí Alena Schillerová s tím zásadně nesouhlasí. Na svém profilu na Twitteru uvedla: Návrh ministerstva financí na plošné přerušení EET do konce tohoto roku kvůli koronaviru znovu projedná Sněmovna. Senátoři požadují odložení závěrečné fáze EET pro řemeslníky, kadeřnice a další živnosti až do konce června 2023. S tím rozhodně nemohu souhlasit.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).