Hlavní navigace

Složenku pro placení daně z nemovitých věcí nelze použít vždycky

14. 5. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Splatnost daně z nemovitých věcí se blíží. Berňák už nějaký ten týden rozesílá poplatníkům složenky. Ty však nelze využít vždy.

Lhůta pro zaplacení daně z nemovitých věcí (nebo její první splátky v případě, že je daň vyšší než 5 000 Kč) končí 31. května 2021Pokud výše daně překročí 5000 korun, je možné ji rozložit do dvou stejně vysokých splátek, přičemž první je nutné uhradit do konce května a druhou do středy 1. prosince. 

Výjimku mají zemědělci a chovatelé ryb, kteří musí daň či první část daně doplatit do středy 1. září. Případným druhým termínem zůstává 1. prosinec. Pokud vyjde daň na méně než 30 Kč, není nutné ji platit.

Do 25. května by měli mít poplatníci daně z nemovitých věcí složenku ve svých schránkách. Finanční správa však upozorňuje, že ji nelze využít v každém případě. 

Složenku pro placení daně z nemovitých věcí je možné použít pouze na území České republiky. Ze zahraničí můžete daň zaplatit bezhotovostně bankovním příkazem do 31. května 2021, číslo účtu finančního úřadu je však nutno uvést v mezinárodním kódu IBAN, uvádí úřad. 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).