Hlavní navigace

Sněmovna schválila zrušení karenční doby. Jaká kompenzace čeká zaměstnavatele?

31. 10. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Poslanecká sněmovna dnes schválila zrušení karenční doby. Pro zaměstnavatele je navržena kompenzace v podobě snížení pojistného na nemocenské.

Poslanecká sněmovna odhlasovala zrušení karenční doby a proplácení náhrady mzdy i v prvních třech dnech nemoci. 

O názoru podnikatelů, kteří varují před tím, že tento krok bude mít celou řadu negativních dopadů, psal server Podnikatel.cz v článku Podnikatelé varují před zrušením karenční doby, návrh však zřejmě projde

Kompenzace pro podnikatele

Pro zaměstnavatele je navržena kompenzace v podobě snížení sazby pojistného na nemocenské pojištění u zaměstnavatele z 2,3 % na 2,1 %. 

Jak už Podnikatel.cz informoval dříve, tato alternativa se však zaměstnavatelům nezamlouvá, podle nich nižší pojistné nenahradí zvýšené výdaje zaměstnavatelů na náhradu mzdy v prvních třech dnech nemoci. Zaměstnavatelům se totiž prodlouží doba poskytování náhrady mzdy za dočasně pracovně neschopné z 11 na 14 dní. Více v článku Zrušení karenční doby se má podnikatelům kompenzovat, variant je hned několik

Dojde k dalšímu zvýšení nákladů na pracovní sílu, což v důsledku samozřejmě zdraží služby a výrobky zákazníkům, upozornil Miroslav Diro z Hospodářské komory ČR, který odhaduje, že by tato varianta stála podnikatele 5 miliard korun ročně.

Zrušení karenční doby bude mít dopady nejen na zaměstnavatele, ale také na osoby samostatně výdělečně činné. Jaká pro a proti přinese, se dočtete v článku Klady a zápory zrušení karenční doby. Změna se dotkne i OSVČ

Brand24

Nemocenská by se měla od začátku nemoci znovu vyplácet od července 2019. Zaměstnanci mají dostávat i v prvních třech dnech nemoci 60 procent denního vyměřovacího základu.

Nástroj, který má sloužit proti zneužívání

ZMĚNY A NOVINKY V ROCE 2019

Co se všechno změní pro podnikatele v roce 2019

Jako nástroj, který byl mohl zamezit zneužívání zrušení karenční doby, na které upozorňují zástupci podnikatelů, by měla posloužit tzv. e-neschopenka. Jedná se o povinnou elektronickou formu hlášení ošetřujícího lékaře o vzniku a skončení dočasné pracovní neschopnosti. Právě zavedení e-neschopenky je podle podnikatelů klíčovým faktorem, bez kterého by zrušení karenční doby bylo mimo veškerou racionalitu.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).