Hlavní navigace

Názor k článku Sociální sítě likvidují pracovní morálku. Zaměstnanec k nim utíká po půl hodině od Niemand - >> Podle nejnovějšího průzkumu společnosti RescueTime, kterého se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 7. 2018 15:19

    Niemand (neregistrovaný)

    >> Podle nejnovějšího průzkumu společnosti RescueTime, kterého se zúčastnilo přes 50 000 lidí, tohle digitální rozptýlení způsobuje, že se zaměstnanci nejsou schopni soustředit na práci více jak půl hodiny v kuse.

    A co když je to naopak. Protože zaměstnanci nejsou schopni soustředit se na práci více než půl hodiny v kuse, hledají nějaké osvěžení, odpočinek, například přečtení příspěvku na sociálních sítích. Tohoto tématu se okrajově dotýká článek https://www.podnikatel.cz/clanky/prestante-zavodit-s-casem-pracovat-mene-muze-znamenat-pracovat-lepe/

    Co když většina situací dnešní společnosti vyžaduje násobně více pozornosti a soustředění, než tomu bylo v minulosti. A co když má člověk nějaký limit, který když překročí, jeho schopnost pozornosti a soustředění "jde do háje". Co když odpoutání pozornosti k něčemu jinému je obranná reakce mozku. Například pokud vám únavou padá hlava a zavírají se oči, i kdybyste byli tisíckrát rozhodnutí zůstat vzhůru, mozek si ten odpočinek prostě vyžádá jako obrannou reakci, bez ohledu na vaši vůli.

    Pokud by platila moje hypotéza, zakázánim těch odpočinkových akcí si zaměstnavatle nijak nepomůže, protože zaměstananec prostě bude hledat jinou formu krátkého přerušení soustředění. Například pauza na čaj, kávu, cigaretu, projít se do kuchyňky na krátký pokec s kolegou ... Co když sociální sítě samy o sobě nelikvidují pracovní morálku, ale pouze pžedstavují jednu z možností, jak na okamžik zarelaxovat, přičemž důraz je na tom odpočinku, nikoliv na sociální síti, která představuje jen jednu z x možností krátkého oddychu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).