Hlavní navigace

Solidarita napříč republikou: jídlo zdarma lékařům, policistům a dalším hrdinům

24. 3. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Dnešní situace není lehká, ale na druhou stranu dává podnikatelům a firmám možnost pomáhat těm, kteří to potřebují. Inspirujte se nimi i vy.

Zdravotníkům, policistům, záchranářům, hasičům nebo potřebným děkují prostřednictvím svých služeb především majitelé obchodů, restaurací a kaváren, kteří to sami nemají jednoduché. 

Pizza i zákusky potřebným

Restaurace, kavárny, bistra a další gastronomické provozy musely takřka ze dne na dne zavřít a musely se tak vypořádat se zásobami. Například zlínská cukrárna Dino oslovila zdravotníky od záchranářů přes ARO, hasiče a policii, kteří jim od zásob rádi pomohli. Děkujeme vám všem, co se o nás staráte, když je potřeba! Vážíme si vás, napsali v příspěvku na Facebooku. Podobně také pražská vegetariánská restaurace Dhaba beas darovala jejich čerstvé potraviny potřebným a také do potravinové banky. V kavárně mamacoffee zase rozdělili netrvanlivé potraviny mezi tři charity, hasiče ve službě a podobně.

Síť asijských restaurací YAM YAM Simply Delicious Food informovala na Facebooku, že se domluvili se složkami IZS a zaváží jejich jídlo zdarma sestřičkám, doktorům, policistům a hasičům. Zítra vezeme přibližně 80 porcí do nemocnice na Bulovce, do budovy Městské policie v ulici Korunní a na stanoviště Zdravotnické záchranné služby v ulici Kundratka. A tím zdaleka nekončíme, sledujte nás pro více informací. Čekají nás velké věci, píší v posledním příspěvku.

Ostravská pobočka PIZZA COLOSEUM na ostravském Masarykově náměstí funguje sice v omezeném provozu, ale zdravotníky, policisty a hasiče zde přednostně obslouží a zadarmo nasytí. Prosím sdílejte, ať se to dostane k těm, kterých se to týká nejvíc (lidem z IZS). Máme vás rádi a dávejte na sebe pozor!  vyzývají sledující na Facebooku. 

Českobudějovická kavárna Café Datel je pro veřejnost uzavřena, ale zřídila výdejní okénko, aby usnadnila službu těm, kteří se starají o zdraví a životy ostatních. Tedy především lékaře, saniťáky, sestřičky, lékárníky, zdravotníky, policisty, hasiče, vojáky, celníky, pracovníky horské a záchranné služby, Českého červeného kříže a všechny další záchranné a bezpečnostní složky. Pro ně má úplně zadarmo filtrované kafe, domácí malinovou limonádu a něco sladkého na svačinu. 

Solidarita se ukázala také v případě roušek. Více o nich si přečtěte v článku: Lidé se přestali spoléhat na stát. Roušky si vyrábí sami. Je z nich módní hit 

Vietnamské srdce

S nepřehlédnutelnou pomocí přišla vietnamská komunita. Nejenže Vietnamci žijící v České republice šili roušky pro nemocnice, ale rozhodli se podpořit lékaře a sestry, složky IZS a vojáky. Těm se rozhodli darovat zdarma drobné občerstvení, mezi které patří káva, čaj nebo nápoje. 

Brand24

Tímto prosím všechny o sdílení! Dejte všem vědět, že po celé republice jsou stovky vietnamských obchodů „SE SYMBOLEM SRDCE“, kam mohou lékaři a sestřičky, členové IZS nebo vojáci přijít pro malé občerstvení zdarma, píše na profilu Sang.eu iniciátor výzvy Tran Van Sang. Děkujeme a držíme všem palce! Jsme s Vámi, dodává zde dále. 

Všechny tyto dobré skutky vrhají na společnost dobré světlo, lidé je za jejich kroky chválí na sociálních sítích a navíc mohou inspirovat ostatní.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).