Hlavní navigace

SOS ORCO chce jednat s managementem Orka

10. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Sdružení SOS Orco nesouhlasí s vyjádřením Jeana Francoise Otta, generálního ředitele společnosti ORCO Property Group, z kterého mohlo vyplynout, že menšinoví akcionáři společnosti nechtějí vyjednávat s jejím vedením. SOS Orco proto v dnešním prohlášení uvedlo, že je připraveno s managementem Orka jednat.

Některá prohlášení pana Otta ukazují, že se hodlá k akcionářům i nadále chovat povýšenecky z pozice ´otce zakladatele´ a nevnímá, že v současné době již nemá ve svém držení takový akciový podíl, který by mu umožňoval vykonávat efektivně vládu ve společnosti, uvedl předseda SOS ORCO Luboš Smrčka.

Zároveň by SOS Orco rádo vidělo restrukturalizační plán, o kterém šéf Orka neustále hovoří. Sdružení tvrdí, že k dispozici jsou pouze velice obecné představy a chybí konkrétní opatření, která by pomohla. Všechny problémy se však budou nejdříve řešit na plánované valné hromadě. Čtěte více: Co opravdu stálo za přerušením obchodování s akciemi Orka?

Podle Luboše Smrčky se z vyjádření pana Otta zdá, že se svými plány detailně seznámil akcionáře v Londýně i v Paříži. Je možné, že pana Otta čeští akcionáři nezajímají. Ale měl by vnímat, že těžko může jednat s majiteli v Británii a ve Francii a Prahu zcela ignorovat. Orco dosahuje třetiny svých tržeb z českého prostředí, od českých klientů a obchodních partnerů. Neúcta k českým akcionářům ukazuje i neúctu k českým klientům a obchodním partnerům, uzavřel Luboš Smrčka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).