Hlavní navigace

Názor k článku Součinnost zaměstnavatelů aneb Co vše je nutné exekutorům sdělit od podnikatel - Součinnost zaměstnavatelů skutečně z § 33 EŘ nevyplývá....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 8. 2017 12:41

    podnikatel (neregistrovaný)

    Součinnost zaměstnavatelů skutečně z § 33 EŘ nevyplývá. Otázkou nad jednáním exekutora ale zůstává, proč informace, které dle § 33 jsou povinny sdělovat všechny subjekty tam uvedeny, mj. i banky, vyžaduje ještě po zaměstnavatelích číslo účtu, příp. účtů, kam zaměstnavatel posílá mzdu zaměstnance. Spíše mi to připadá, že pan exekutor, než aby obesílal každý subjekt povinného součinnosti samostatně, tak si to nechá naservírovat pěkně na stříbrném podnose zaměstnavatelem a má to vše pohromadě na jedno vyžádání. Vrcholem arogance exekutora pak je vymáhání pokuty za nesoučinnost s odvoláním na § 33 EŘ !!!
    Exekutor by si měl uvědomit, že mzdovou účetní platí její zaměstnavatel za práci, kterou má vykonávat pro něj, nikoliv pro třetí subjekt, a hodin pro exekutory nám nějak bobtná. Takže vážení exekutoři, zaměstnavatelé se nebrání součinnosti (na základě jiných ustanovení), ale pouze v oblasti a nezbytném rozsahu, které nejste žádným jiným způsobem schopni si sami zjistit !!!!!!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).