Hlavní navigace

Názor k článku U pokut u kontrolních hlášení nepostupují úřady správně, metodika není nad zákon od M.M. - Než něco vyřknete, zjistěte si něco o HK...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 9. 2018 23:24

    M.M. (neregistrovaný)

    Než něco vyřknete, zjistěte si něco o HK a o faktech.

    Co je HK a koho zastupuje ? HK - Sdružuje 15 000 členů organizovaných v 62 komorách v regionech a ve 113 oborových asociacích. Více než 60% firem, které figurují v žebříčku Czech Top 100 za rok 2017, je členem HK ČR. V první desítce je to osm firem.
    Její činnost je zakotvena zákonem č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR ( jako jediné v ČR ) . Zmíněná právní norma praví, že Hospodářská komora ČR hájí zájmy podnikatelů ze všech oborů a ze všech regionů s výjimkou oblasti zemědělství, potravinářství a lesnictví (tuto činnost vykonává Agrární komora ČR).

    Jak podporuje Vl. Dlouhý EET - co řekl o EET ? "Zavedení EET chápeme především jako pokus o narovnání konkurenčního prostředí, ve prospěch řádných podnikatelů, proti daňovým podvodníkům."

    Podpora EET u členů HK: Dle dosud nezveřejněného šetření Hospodářské komory, na které v únoru 2018 odpovědělo 580 podnikatelů, je pokračování EET s nějakou rozšířenou formou úlevy nejvíce žádaným scénářem.

    Celkem 30 % podnikatelů chce úplně zrušit EET, 45 % chce pokračovat s rozšířenými výjimkami a 25 % chce pokračovat bez výjimek. Z těch, co jsou pro úplné zrušení, je nejvíce mikro podniků (pro úplné zrušení hlasovalo 38 % z nich). V rámci výjimek nejvíce zaujala varianta, aby z povinnosti evidovat tržby byli vyňati podnikatelé s malým obratem (variantu zvolilo 16 % všech podnikatelů).

    HK podporuje slepě a bezpodmínečně EET - opět nesmysl ? - ano ! Hospodářská komora doporučuje státu, aby od 1. ledna 2019 drobné živnostníky s tržbami do 750 tis. od EET osvobodil.

    https://www.komora.cz/tiskova_zprava/hospodarska-komora-doporucuje-statu-aby-od-1-ledna-2019-drobne-zivnostniky-s-trzbami-do-750-tis-od-eet-osvobodil/

    Prostě na rovinu, ty vaše zaručené zprávy a příspěvky mají vypovídací hodnotu informací asi takovou, jako když důchodci slepě tapetují internetem "zaručené zprávy " z webů : sputnik1. ru / vostok. ru :-) ... atd...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).