Hlavní navigace

Stahujte formuláře, které vám usnadní daňové přiznání k DPH

1. 2. 2019
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Na BusinessCenter si nově můžete stáhnout interaktivní šablony ke zjednodušení podání daňového přiznání k DPH.

Nový BusinessCenter Bulletin opět přináší novinky na našem webu. V tomto týdnu jsme pro vás připravili novelizované zákony nebo nové vzory šablon.

Nové vzory šablon

Přiznání k dani z přidané hodnoty  Daňové přiznání k dani z přidané hodnoty (DPH) s možností exportu do formátu XML pro Excel pro rok 2019. Interaktivní šablona ve formátu Microsoft Excel (XLS). Šablona je připravena v omezené i v plné verzi.

Daňové přiznání k dani z přidané hodnoty (DPH) ve verzi LIMIT. Interaktivní šablona ve formátu Microsoft Excel (XLS). Pokud součet plnění, za která je potřeba přiznat daň, a součet osvobozených plnění nepřesáhne v daňovém přiznání 400 000 Kč, můžete využít bezplatné verze LIMIT, která se od plné verze liší pouze těmito omezeními. Pokud dojde k překročení nastavených mezí, v některých polích se objeví text LIMIT, následkem čehož přestane formulář pracovat korektně. Omezená verze LIMIT umožňuje na každý list napsat 10 řádek, zpoplatněná verze umožňuje na každý list napsat 1000 řádek.

Přiznání k dani z přidané hodnoty Kontrolní hlášení k dani z přidané hodnoty s možností exportu do formátu XML pro rok 2019. Interaktivní šablona ve formátu Microsoft Excel (XLS). Šablona je připravena v omezené i v plné verzi.

Ptejte se odborníka v poradně Daně a účetnictví

Ing. Jan Molín, Ph.D.

poradce pro daně

Jan Molín zároveň přednáší na Vysoké škole ekonomické v Praze na katedře finančního účetnictví a auditingu (Fakulta financí a účetnictví) a je zkušebním komisařem Komory daňových poradců České republiky pro kvalifikační zkoušky nových daňových poradců.

Přiznání k dani z přidané hodnoty  Kontrolní hlášení k dani z přidané hodnoty s možností exportu do formátu XML. Interaktivní šablona ve formátu Microsoft Excel (XLS). Pokud součet plnění, za která je potřeba přiznat daň, a součet osvobozených plnění nepřesáhne v daňovém přiznání 400 000 Kč, můžete využít bezplatné verze LIMIT, která se od plné verze liší pouze těmito omezeními. Pokud dojde k překročení nastavených mezí, v některých polích se objeví text LIMIT, následkem čehož přestane formulář pracovat korektně. Omezená verze LIMIT umožňuje na každý list napsat 10 řádek, zpoplatněná verze umožňuje na každý list napsat 1000 řádek.

Přiznání k dani z přidané hodnoty Kontrolní hlášení k dani z přidané hodnoty s možností exportu do formátu XML v angličtině pro rok 2019. Interaktivní šablona ve formátu Microsoft Excel (XLS). Šablona je připravena v omezené i v plné verzi.

Přiznání k dani z přidané hodnoty Souhrnné hlášení k dani z přidané hodnoty s možností exportu do formátu XML v češtině a angličtině. Tento formulář je neoficiální, neboť MF ČR nevydalo oficiální papírový formulář. Od 1. 1. 2010 jsou poplatníci povinni podávat souhrnná hlášení elektronicky. MF ČR předjímá, že toto podání musí být provedeno buď přímo prostřednictvím aplikace EPO se zaručeným podpisem, nebo posláním datové zprávy vygenerované aplikací EPO přes datovou schránku. Platné právní předpisy však umožňují i podání souboru ve formátu pdf přes datovou schránku. K tomuto podání lze využít právě tento formulář.

Daňové přiznání pro rok 2018 pro fyzické osoby vedoucí podvojné účetnictví s možností exportu do XML. Šablona obsahuje účetní závěrku, přehledy pro správu sociálního zabezpečení. 

Daňové přiznání pro rok 2018 pro fyzické osoby (bez přehledů, Excel, XLS). Daňové přiznání s exportem XML obsahuje pouze daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob bez přehledů pro OSSZ a ZP a je tedy primárně určeno poplatníkům, kteří nepodnikají a nemají příjmy dle § 7 zákona o DzP. Šablona je připravena v neomezené verzi.

Formulář pro výpočet daně z příjmů fyzických osob pro Excel (XLS). Šablona je pro výpočet daně a daňového zvýhodnění u daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků s možností exportu do XML. 

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows. 

Všechna data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

Novelizované zákony

Připravili jsme pro vás novelizovaný zákoník práce 262/2006 Sb, dle aktuálního znění 333/2018 Sb. (s účinností od 1.ledna 2019). 

Připravili jsme pro vás novelizovaný živnostenský zákon 455/1991 Sb, dle aktuálního znění 171/2018 Sb. (s účinností od 1.prosince 2018).

TOP témata tohoto týdne na našem diskusním fóru

Srážka ze mzdy - kam účtovat srážku ze mzdy za škodu, kterou zaměstnanec způsobil. Tedy v případě, kdy zaměstnanec již dostává peníze po srážce?

Daňové přiznání, doložení evidence na ÚP – je součástí daňového přiznání i doložení doby evidence na ÚP?

Roční zúčtování zaměstnanci – musí se dělat ročního zúčtování zaměstnanci, který ve firmě skončil k 31.8.2018, od té doby byl na úřadu práce?

Brand24

Auto na leasing - pokud firma koupí auto za hotové, odepisuji ho 3 roky? A když auto koupí na leasing se splátkami na 2 roky, je možné ji takto dát do nákladů nebo se musí splátky přepočítat a dávat nákladově také 3 roky? 

DE a kurzová ztráta pokladna - pokud vedete daňovou evidenci. máte i eurovou pokladnu. zůstatek na konci roku je 0, ale pokladna vykazuje rozdíl 450, je to kurzová ztráta, která se musí zaúčtovat do nákladů?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).