Hlavní navigace

Stále jste nepodali přehled zdravotní pojišťovně? Máte na to posledních pár dnů

30. 7. 2020
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
V souvislosti s koronavirovou pandemií byly posunuty termíny pro odevzdání přehledů a příjmech a výdajích. Na přehled pro pojišťovnu máte už jen pár dní.

Nejzazší termín pro podání přehledu o příjmech a výdajích pro zdravotní pojišťovny je v pondělí 3. srpen

V tomto roce, kdy byly daňové povinnosti kvůli koronaviru odloženy, je podání přehledu pro pojišťovnu nutné učinit dříve než podání daňového přiznání. Tady je nejzazší termín 18. srpna. 

V přehledech pro pojišťovnu se vyskytuje celá řada chyb. Více v článku. Termín se blíží. Pozor na 5 chyb, které OSVČ dělají u přehledů zdravotka

Například Všeobecná zdravotní pojišťovna své pojištěnce obesílá a upozorňuje je na poslední možný termín, kdy je nutné přehledy podat. 

Všechny zdravotní pojišťovny už na začátku roku zveřejnily své aktuální přehledy o příjmech a výdajích jednotlivě. K dispozici jsou tiskopisy jak klasické pro tisk, tak také interaktivní, které vyplňování usnadní. Server Podnikatel.cz je nabízí všechny na jednom místě ke stažení. 

Přehledy o příjmech a výdajích všech zdravotních pojišťoven

Sankce za pozdní podání

Pokud podnikatel přehled včas nepodá, nemusí se ihned obávat sankcí. Zdravotní pojišťovny podnikatele nejprve upozorní, že přehled nepodal, a vyzvou ho k nápravě. Pokud by ale podnikatel výzvy ignoroval a přehled nepodal, může dostat pokutu až v řádu desetitisíců korun. Zdravotní pojišťovna může udělit pokutu až do výše 50 000 korun.

skoleni_15_4

Využít lze také interaktivní formuláře, které nabízíme na serveru Podnikatel.cz: 

Daňové šablony ke stažení

Čtěte také: Neměl z podnikání žádné příjmy ani výdaje. Musí podat pojišťovně přehled OSVČ?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).