Hlavní navigace

Stojí lidi ve frontách před supermarkety? Tady je velká a přehledná fotogalerie

19. 11. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Karel Choc, Internet Info, podle licence: Rights Managed
Od včerejšího dne platí omezení počtu nakupujících v obchodech. Stojí lidé ve velkých frontách, nebo nákup probíhá hladce? Podívejte se na fotky.

Obchodníci nesmí od středy ve svých provozovnách připustit přítomnost více zákazníků, než je 1 zákazník na 15 metrů čtverečních prodejní plochy. Psali jsme o tom včera

To znamená, že například v obchodě s prodejní plochou 200 m2 může nově být naráz maximálně 13 zákazníků. Zatímco v některých supermarketech mohou být maximálně desítky lidí (například Tesco Express), v jiných až stovky (třeba Kaufland).

Opatření navazuje na nový protiepidemický systém označovaný PES, který vláda představila minulý týden. Systém pracuje s pěti stupni různých barev určených podle skóre o hodnotách 0 až 100. Hodnoty vychází z epidemiologických ukazatelů, mezi které patří například počet nově nakažených na 1000 tisíc obyvatel za posledních 14 dní nebo pozitiva testů. Na základě skóre je pak určen stupeň pohotovosti, na který jsou navázána jednotlivá protiepidemická opatření. Až dojde ke zlepšení a skóre v protiepidemickém systému dosáhne 41 až 60 bodů, budou moct otevřít všechny obchody (s omezeným počtem zákazníků) a v omezeném režimu rovněž restaurace či provozovny služeb (kadeřnice a spol.).

Tip: Kolik lidí pustí do vašeho oblíbeného supermarketu? Tady je přehledná tabulka

Kde plánujete nakoupit nejvíce vánočních dárků?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).