Hlavní navigace

Stovky e-shopů se účastní letních Dnů dopravy zdarma, Alza.cz má Black Friday

21. 8. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Až do zítřejší půlnoci probíhá akce letních Dnů dopravy zdarma (DDZ), které se účastní přes 800 e-shopů. Podmínky jsou stejné jako u listopadových DDZ.

Vlastní akci, dvoutýdenní Black Friday, přichystala Alza.cz, která se posledních několik let již DDZ neúčastní.

O letní DDZ je nižší zájem

K akci Den dopravy zdarma, kterou Heureka organizuje pravidelně v listopadu, nově přibyla obdobná akce v podobě letních Dnů dopravy zdarma (DDZ). Dny dopravy zdarma začaly včera v poledne a potrvají do zítřejší půlnoci.

Pravidla účasti jsou stejná jako v klasických DDZ:

  • E-shop musí nabízet alespoň jeden způsob dopravy zdarma pro doručení zásilky domů. Mezi způsoby dopravy zdarma se nepočítají výdejní místa typu Česká pošta – balík na poštu, HeurekaPoint, Zásilkovna apod.
  • E-shop musí mít v době akce certifikát Ověřeno zákazníky.
  • Akce musí platit v rámci celé ČR bez váhového omezení.
  • E-shop nesmí účtovat dopravné v žádném kroku objednávky na svém webu.
  • Platí pro všechny objednávky uskutečněné v e-shopu v čase akce s cenou objednávky vyšší než 300 Kč vč. DPH (bez ohledu na to, odkud zákazník do e-shopu přišel či zda nakoupil přímo na Heurece v rámci Heureka Košíku).
  • E-shop se zavazuje, že po dobu akce účelově či plošně nezvýší ceny produktů, nenavýší cenu doběrečného, ani nenaúčtuje žádné další poplatky, kterými by chtěl dopravu zdarma „vykompenzovat“.
  • Z akce není možné odstoupit v jejím průběhu.
  • E-shopy musí výše uvedené podmínky splňovat již 3 hodiny před akcí.

Nynějších letních DDZ se účastní 837 e-shopů, mezi nimi i velcí hráči jako Mall.cz nebo Kasa.cz. Oproti listopadovému Dni dopravy zdarma je však zájem výrazně nižší. Například do posledního DDZ se v listopadu 2017 zapojilo 1444 e-shopů.

skoleni_15_4

Čtěte více: Chystají se letní Dny dopravy zdarma. Víme, kdy akce v e-shopech proběhne

Alza má Black Friday

Ve stejný den, kdy začaly letní Dny dopravy zdarma, odstartovala svoji akci, konkrétně dvoutýdenní Black Friday, i Alza.cz. Ta se již několik let DDZ neúčastní a vždy ve stejném termínu pořádá vlastní kampaň. Prázdninový Black Friday Alzy potrvá až do 2. září a do hlavní kampaně bude zapojeno přes 1000 produktů. U každého zboží zákazník přesně vidí, kolik kusů za akční cenu ještě zbývá ke koupi. Výše slev dosahuje až 80 %.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).