Hlavní navigace

Stříhání v kadeřnictví bude stále dražší. Máme tabulku, kde jsou vidět rozdíly

24. 11. 2021
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
V kadeřnictvích se zákazníci museli prokazovat už od jejich znovuotevření. Jak se těmto podnikům daří a s čím se potýkají?

Kadeřnictví a další služby péče o tělo jsou otevřené od začátku května. Stále však musí dodržovat řadu pravidel, mezi která patří například prokazování OTN (dnes ON) nebo nošení respirátorů.

Co se dozvíte v článku
  1. Jak se daří?
  2. Kontroly odvádí klienty
  3. Podívejte se na pojízdné studio:
  4. Zdražování je nutné
  5. Přehled cen

Jak se daří?

Dominika Dolejšová otvírala své Kadeřnictví Dominique v centru Plzně během covidu, zpočátku se jí dařilo, ale daří se jí každý měsíc míň a míň – co měsíc je klientela slabší. Lidé se bojí, méně se objednávají a často se stává, že si na poslední chvíli termín rozmyslí a nedorazí. Největší komplikací je tak pro ni finanční náročnost vedení kadeřnictví. Pro mě je nejtěžší to celé financovat z úspor a mít nulový výdělek. Do toho se neustále stresuji informováním klientů o změnách a následným lynčováním ze strany klientů, kterým se to samozřejmě přestává líbit, dodala.

Deník.cz informoval o problémech kadeřnictví na jižní Moravě, které trápí především úbytek zákazníků z Rakouska. Naši klientelu před covidem tvořili z devadesáti procent zákazníci z Rakouska. Denně jsme jich obsloužili až osmdesát. Nyní jsme zhruba na třetině, zmínil majitel jednoho salonu Miroslav Šuta. Že jsou tak na polovině klientely, potvrdila také další břeclavská kadeřnice Kateřina Wunschová. Majitelka přerovského kadeřnictví Daniela Kořínková pro Přerovský deník řekla, že teď panuje napětí a všichni čekají, jak se bude situace dál vyvíjet, takže jsou lidé opatrní. Před vánočními svátky ale většinou zákaznice chtějí mít vlasy v pořádku, takže věříme, že se situace zase zlepší, doplnila.

Kontroly odvádí klienty

V Kadeřnictví Dominique se lidé díky bohu naučili prokazovat a u stálých klientů se tak Dominika Dolejšová už ani nemusí ptát. Automaticky se prokazují, jsou ochotní a chápou její situaci. Bohužel se však setkala i s opakem, kdy klientku musela při řešení termínu odmítnout, protože se do ní slovně navážela, že je „ovce", co jde s davem a poslouchá vládní nesmysly. Je mi líto, že si tito lidé neuvědomují, že nemám na výběr. Nedodržováním těchto nařízení mohu přijít o živnost a dostat nevyčíslitelnou pokutu. Dále jsou tu i tací, co se ani neobjednají potom, co jim sdělím, co vše k návštěvě u mě potřebují. A tím přicházím o kvanta nových klientů, popisuje. Jak jsme již psali, podobně i restaurace neměly v prvních dnech prokazování OTN problémy a například Vlastimil Arleth, provozovatel restaurace Plzeňka Opava, se nesetkal s negativními ohlasy, ale potvrdil, že se u nich tržby propadly o více než 50 %, což neočekávali.

Brand24

Už dříve jsme se věnovali tomu, že jsou i kadeřnice, které zákazníky obsloužily i bez testu. Nevím, jak se na to dívají kadeřnice/kosmetičky, ale taky neměly jak dlouho práci a nyní jsou nejspíše za každou paní rádi, tak proto už možná ten test neřeší, dodávala k tomu Míša. Kadeřnice Lenka Holbová z Kostelce na své facebookové stránce uvádí, že žádné rozdíly mezi lidmi dělat nehodlá a mají u ní otevřené dveře všichni. Dbejte jen na to, aby jste se cítili zcela zdraví při vstupu do kadeřnictví, píše zde dále s tím, že se těší na návštěvu. O tom, že někteří živnostníci otevřeně říkají, že bezinfekčnost kontrolovat nebudou, informoval i server Lidovky.cz.

Podívejte se na pojízdné studio:

Zdražování je nutné

Daniela Kořínková dále Přerovskému deníku uvedla, že zatím nemá v plánu zvyšovat ceny, ale může se to změnit, až uvidí konkrétní čísla. I když nebyla u Bohemia Energy, počítá s tím, že si připlatí za energie a podle obchodní zástupkyně firmy, která jim dodává vlasovou kosmetiku, by mělo dojít ke zdražení materiálu až příští rok v březnu. Asi o deset korun podražily šampony, barvy na vlasy půjdou také nahoru. Pokud ještě zdraží energie, tak opravdu nevím. Je mi líto zákaznic a jsem zvědavá, jak to všichni ustojíme, přidala se Jana Žáčková z jiného přerovského kadeřnictví. Dominika Dolejšová musela zdražit a od nového roku zdraží opět. Donutilo ji k tomu zdražení materiálu, vody, energií a nejvíce se jí zvýšily náklady na materiál. Pracuji se spoustou špičkových značek a všechny tyto značky lehce zdražily, tudíž jsem zdražit musela i já, upřesňuje v závěru.

Přehled cen

Ceny za stříhání v českých městech
Kadeřnictví Město Cena za dámský střih (střední délka vlasů) Cena za pánský střih
Anelle Olomouc 730–1 095 Kč 260 Kč
Celebrity Look Plzeň 1 000 Kč 350 Kč
Hair Born Salon Praha  do 1 200 Kč 700 Kč
Hana Hasáková kadeřnictví Praha 430 Kč 150–230 Kč
Holičství Hary´s Plzeň 370 Kč
Holičství KARIN Ostrava 140 Kč 100–160 Kč
Hyggie Ostrava od 110 Kč od 92 Kč
Iconic Salon Brno 800 Kč 500 Kč
Kadeřnické studio Marlen Praha 890 Kč 490 Kč
Kadeřnictví Activ Ostrava 360 Kč 130 Kč
Kadeřnictví IDEA Plzeň 185 Kč 165 Kč
Kadeřnictví Mičková Olomouc 150–350 Kč 150 Kč
Kadeřnictví Nina Olomouc 490 Kč 220–280 Kč
Kadeřnictví Oskar Brno 680–710 Kč 380 Kč
Kadeřnictví Plzeň Plzeň od 750 Kč od 380 Kč
Kadeřnictví U Zastávky Ostrava od 140 Kč 130 Kč
Kateřina Křepská kadeřnické studio Olomouc 400–700 Kč 400–700 Kč
Na stejné vlně Brno 740–1 090 Kč 380–700 Kč
Salon COMA Praha 490 Kč 250 Kč
Salon Iva Olomouc 650 Kč 280 Kč
Salon Julie Praha 599 Kč 249 Kč
Salon Tragedy Ostrava 550–650 Kč 300–400 Kč
Střihoruký Edward Brno 2 000 Kč 1400 Kč
Studio Le Decor Plzeň 600 Kč 300 Kč
Vika Studio Brno 400 Kč 300 Kč

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).