Hlavní navigace

Student odmaturoval a přes červenec pracoval. Musí platit zdravotní za srpen?

16. 8. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Po maturitě měl pracovní poměr a v srpnu už pracovat nebude. Jak je to s placením zdravotního pojištění? Účetní odpovídají v diskuzích na BusinessCenter.

Přehled daňových povinností v nadcházejícím týdnu, vzory šablon a výběr z diskuzí tradičně přinášíme v BusinessCenter Bulletinu.

Daňový kalendář v nadcházejícím týdnu 19. srpna – 25. srpna

  • Dne 20. srpna je termín pro měsíční odvod úhrnu sražených záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti

Vzory šablon

Šablona pro vyúčtování daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti včetně příloh pro Excel (xls) pro rok 2018

Formulář pro výpočet daně z příjmů fyzických osob pro Excel (xls) pro rok 2018

Přiznání k dani z příjmů fyzických osob:

Brand24

  • Daňové přiznání pro rok 2018 pro fyzické osoby (paušál, Excel, xls) nevedoucí povinné účetnictví (paušál)
  • Daňové přiznání pro rok 2018 pro fyzické osoby vedoucí podvojné účetnictví

Podobu a funkčnost šablony si můžete snadno ověřit v její omezené verzi zdarma. Data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows. 

Nové diskuzní fórum účetních

Jste účetní nebo daňový poradce a potřebujete rychle poradit v oblasti účetnictví a daní? Připojete se do velké komunity účetních a daňových poradců na BusinessCenter.cz. Zajistěte si odpovědi na své otázky prakticky ihned. Uložte si do záložek novou diskuzní komunitu

TOP témata tohoto týdne na našem diskusním fóru:

  • Dítě letos v květnu úspěšně složilo maturitní zkoušku a do 31. 7. mělo pracovní poměr. V srpnu už pracovat nebude, jak je to s placením zdravotního pojištění?
  • Zaměstnankyně byla na nemocenské, následně na mateřské a nyní čerpá dovolenou jako zůstatek z roku 2018 před nástupem na rodičovskou dovolenou. Jak to bude s nárokem a čerpáním za rok 2019?
  • Zaměstnanci se minulý měsíc narodilo dítě, bral si volno na otcovskou poporodní péči a účetní mu zařídila žádost u OSSZ na dávku otcovské poporodní péče. Jak je to s odvodem zdravotního pojištění? 
  • Když je na výpisu z katastru napsáno orná půda a zastavěná plocha, počítá se u daně z nemovitosti daň z pozemku, nebo ze stavby? 
  • Prodavačku napadl v pracovní době její bývalý přítel. Jaké doklady a kam musí účetní zaslat? 
  • Zaměstnanec uplatňuje slevu na dítě, které studuje vysokou školu. Dítě má v měsíci červenec a srpen brigádu. Má tento zaměstnanec nárok na slevu na toto dítě?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).