Hlavní navigace

Také řemeslník by měl udělat dojem. Jak se vizážisté vyřádili na montérkách?

4. 7. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

(Fotogalerie) Že šaty dělají člověka, platí stále. Dokonce i v oblastech, kde se módní kousky nevyžadují. Ale řemeslník nemusí být jen pán v teplácích a košili.

Neustále se v oblasti podnikání připomíná, že by měl člověk dbát na to, jak vypadá a co má na sobě, aby jeho byznys vzkvétal. Protože zákazník dá často na vizuál. 

O tom, jakou hraje oblečení roli v byznysu, jsme psali na serveru Podnikatel.cz nedávno. Článek také radí, jak vzhled vhodně změnit. V byznysu vám to dře? Zvažte, jestli nevysíláte svým oblečením špatné signály

Také řemeslníci jako drobní živnostníci by měli dbát na svém vizuálu. Už dávno neplatí, že by si měli vystačit s tepláky, tričkem nebo košilí. V nabídce je pestrá škála montérek. 

Montérky jako ochranný oděv

Existuje celá škála profesí, kde je zaměstnavatel povinen svým zaměstnancům poskytnout ochranné oděvy. Zákoník práce doslova říká: V prostředí, v němž oděv nebo obuv podléhá při práci mimořádnému opotřebení nebo znečištění nebo plní ochrannou funkci, přísluší zaměstnanci od zaměstnavatele jako osobní ochranné pracovní prostředky též pracovní oděv nebo obuv. 

Brand24

Módní trendy dopadly už i na montérky

Stále jsou na výběr kalhotové nebo lacláčové, ale výrazně se vyvíjí z pohledu materiálů. Nezřídka se využívají takové, které dříve používaly jen specializované firmy či vojenské jednotky. Mohou být opatřeny nehořlavou úpravou, antistatickou a ESD úpravou, mohou mít protiprořezovou vlastnost či být zateplené. Zároveň dnešní montérky oproti tzv. modrákům nabízí velkou škálu barev, vychytávek, ochranných prvků a střihů.

Samozřejmostí jsou všelijaké multifunkční kapsy, ať už na uložení drobného nářadí nebo kapsa na telefon. Často jsou montérky opatřeny zesílenou látkou v oblasti kolen či reflexními prvky. Co se střihů týče, neobvyklý není ani vypasovaný střih pro ženy a dětské provedení, doplňuje Leonard Mynář, generální ředitel společnosti Canis Safety.

Prohlédněte si pestrou škálu montérek ve fotogalerii. 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).