Hlavní navigace

Termín pro podání daňového přiznání se blíží, neodkládejte to na poslední chvíli

8. 3. 2019
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
BusinessCenter Bulletin vás upozorňuje na novinky na našem webu. Dále vám přináší daňové povinnosti v následujícím týdnu a také šablony k daním z příjmu.

Velkou změnou na BusinessCenter bylo spuštění nové podoby diskusního fóra. Diskusní fórum se za posledních 15 let vůbec nezměnilo a nesplňovalo žádoucí technické parametry dnešní doby. S přínosem nových funkcí to přineslo některým uživatelům i komplikace, za které se omlouváme. V článku najdete odkaz do diskuse, ve které můžete přidat podnět ke zlepšení stávající funkčnosti.

Daňový kalendář v nadcházejícím týdnu 11. března – 17. března 2019

  • Dne 12. března 2019 je splatnost spotřební daně za leden 2019 (mimo spotřební daň z lihu). Podívejte se na formuláře k výpočtu a platbám spotřební daně.
  • Dne 15. března 2019 je splatná čtvrtletní záloha na daň z příjmu. Podívejte se na formuláře k daním z příjmu.

Vyzkoušejte šablony, které spočítají daně za vás

Stáhněte si chytrou interaktivní šablonu pro podání daňového přiznání k dani z příjmu. Šablona za vás spočítá daně sama a zobrazí vám platební daňový kalendář.

Jakou šablonu zvolit?

Pokud máte alespoň část příjmů ze samostatné činnosti (podnikání) podle § 7 zákona o daních z příjmů a uplatňujete buď výdajové paušály, anebo vedete daňovou evidenci, použijte první šablonu. V případě, že máte alespoň část příjmů z podnikání a vedete účetnictví, použijte druhou šablonu. Pokud nemáte příjmy z podnikání, ale máte jich více druhů (například ze zaměstnání a ze zahraničí), použijte třetí šablonu. V případě, že máte pouze příjmy ze zaměstnání (závislé činnosti), použijte čtvrtou šablonu.

Šablony jsou nyní k dostání za akční cenu až do 17. března 2019. Nepromeškejte tuto akční nabídku a nepodávejte přiznání na poslední chvíli.

Vzory šablon

Daňové přiznání s přehledy pro OSSZ a ZP s exportem do XML. Daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob je určeno pro ty, kteří uplatňují paušální výdaje nebo vedou daňovou evidenci. Obsahem šablony jsou i přehledy pro správu sociálního zabezpečení a přehled pro zdravotní pojišťovny. Šablona je připravena jak ve verzi LIMIT (zdarma), tak i v neomezené verzi.

Daňové přiznání pro fyzické osoby s přehledy pro OSSZ a ZP. Daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob pro ty, kteří uplatňují paušální výdaje nebo vedou daňovou evidenci. Šablona obsahuje i účetní závěrku, přehledy pro správu sociálního zabezpečení a přehled pro zdravotní pojišťovny. Šablona je připravena v neomezené a bezplatné verzi LIMIT, kterou můžete využít, pokud daňový základ nepřekročí částku 300 000 Kč. 

Daňové přiznání pro rok 2018 pro fyzické osoby (bez přehledů, Excel, XLS). Daňové přiznání s exportem XML obsahuje pouze daňové přiznání k dani z příjmů fyzických osob bez přehledů pro OSSZ a ZP a je tedy primárně určeno poplatníkům, kteří nepodnikají a nemají příjmy dle § 7 zákona o DzP. Šablona je připravena v neomezené verzi.

Přiznání k dani z příjmů fyzických osob (jen zaměstnání). Zjednodušené daňové přiznání pro fyzické osoby mající příjmy pouze ze zaměstnání v ČR. Šablona je připravena v neomezené a bezplatné verzi LIMIT.

Přiznání k dani z příjmů právnických osob. Aktuální šablona formuláře přiznání k dani z příjmů pro právnické osoby obsahuje šablonu s exportem do XML (vzor č. 28 – 2018). Tato šablona je neomezená výší daňového základu.

Formulář pro výpočet daně z příjmů fyzických osob pro Excel (XLS). Šablona je pro výpočet daně a daňového zvýhodnění u daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a funkčních požitků s možností exportu do XML.

Podobu a funkčnost šablony si můžete snadno ověřit v její omezené verzi zdarma. Všechna data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

Brand24

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows. 

TIP: Potřebujete více šablon pro více subjektů? Jste účetní firma? Podívejte se na možnost zakoupit cenově zvýhodněný balíček nebo multilicenci.

TOP témata tohoto týdne na našem diskusním fóru

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).