Hlavní navigace

Termín pro podání daňového přiznání se blíží, otevřou opět 2+2 finanční úřady

14. 4. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Lhůta pro podání daňového přiznání byla sice prodloužena, ale první termín se i tak již blíží. Finanční správa proto opět otevře svá pracoviště 2+2.

Úřady v režimu 2+2 otevřou v pondělí 19. dubna a budou mít úřední hodiny vždy v pondělí a ve středu. Termín pro papírová přiznání vyprší 3. května, elektronická lze podat až do 1. června.

2+2 pracoviště opět otevřou

Vzhledem ke zlepšené epidemiologické situaci a blížícímu se termínu pro podání daňového přiznání k dani z příjmů se finanční správa rozhodla opět zprovoznit své pracoviště v tzv. „optimalizovaném režimu 2+2“. Přehled pracovišť v režimu 2+2 naleznete na webových stránkách finanční správy. Služby budou standardně poskytovat od 19. dubna v úřední dny pondělí a středu, tedy minimálně dva dny v týdnu a budou je zajišťovat alespoň dva pracovníci finanční správy.

Na běžných pracovištích jsou podatelny otevřené v úřední dny pondělí a středu od 8:00 do 17:00 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 8:00 do 15:30 a v pátek od 8:00 do 14:00. Daňová pokladna je otevřena vždy jedna v kraji v pondělí a středu od 8:00 do 15:30.

Brand24

Dokdy přiznání podat

Už od začátku letošního roku platí novinka, že ti, kdo podají daňové přiznání elektronicky, mají lhůtu pro podání daňového přiznání prodlouženou o měsíc. Základní lhůta 1. dubna se tak pro elektronická podání pro letošek posunula na 3. května. Vláda navíc na začátku března posunula lhůtu pro přiznání pro všechny o jeden měsíc. Kdo tedy podá přiznání v papírové podobě, může tak letos beztrestně učinit až 3. května. Jestliže přiznání podáte elektronicky, můžete to letos udělat až do 1. června.

K prodloužení lhůt opět, stejně jako v loňském roce, došlo skrze prominutí pokut za pozdně podané daňové přiznání a také doplatek daně z příjmů. Pozor ale na to, že odpustek platí jen tehdy, pokud přiznání a doplatek stihnete v náhradním termínu podat a zaplatit. Pokud nikoli, sankce se vám budou počítat už od dubna. Nicméně platí, že kdo podá přiznání elektronicky, byť po termínu, případné sankce dostane až od původní lhůty pro elektronické podání, tedy od 3. května.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).