Hlavní navigace

Názor k článku Tisíce obchodů s potravinami mají namále. Skončit mohou už za pár měsíců od anonym - ...nebude realizována kvůli daňovým únikům, ale kvůli možnosti...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 8. 2014 11:09

    anonym (neregistrovaný)

    ...nebude realizována kvůli daňovým únikům, ale kvůli možnosti sledovat online prodej malých prodejen a tato data (kdo, co, kdy, kde koupil) budou následně předáná velkým obchodním řetezcům k analýze, jak tuto nežádoucí konkurenci zlikvidovat - a to je možné několika variantami: poskytovalem připojení, neschopností úřadů udržet obchodní tajemství používáním tzv. cloudů anebo tajnými službami západních států v tzv. národním zájmu, které jsou už více méně privatizované a tudíž zcela nedůvěryhodné. Standartní šifrování nepomůže - většina je podvžená institucí NIST apod. a kdyby ne, vždy tu existuje nejen tzv. man in the middle attack, ale i jiné způsoby.

    To nemluvím o dalším zásahu do soukromí jedince, kdy ve spojení s kamerami bude existovat databáze všeho, co si kdy jak koupil, aby se vědělo, jak na něj a vytáhnout z něj více peněz. Ale to je asi opravdu škoda slov o tomhle mluvit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).