Hlavní navigace

Tři tipy na automobil pro outdoorové podnikatele z frankfurtského autosalonu

18. 9. 2015
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Vybrali jsme pro vás tři novinky z autosalonu ve Frankfurtu n. M. – praktické, úsporné a s náhonem 4×4. Tahle auta jsou ideální pro vaše outdoorové podnikání.

Před několika dny začal 66. ročník frankfurtského autosalonu. Podívejte na novinky, které jsou ideální pro vaše outdoorové podnikání.

KIA SPORTAGE rodina & podnikání

Nová generace úspěšného SUV přijde vhod těm podnikatelům, kteří nepotřebují přímo užitkový automobil, ale vystačí si jen se zavazadlovým prostorem běženého automobilu. Nejvýznamnější změnou je nárůst rozvoru o 30 mm na 2670 mm, což znamená velkorysejší prostor v kabině. Vůz jako takový je o 40 mm delší (nyní 4480 mm), narostl i objem zmiňovaného zavazadelníku ze 465 na 503 litrů. Zavazadlový prostor je navíc praktičtější díky dvojité podlaze umožňující v kufru převážet vyšší náklad, který však stále může zůstat schován pod krytem zavazadelníku. Sportage kromě toho pod podlahou nabídne speciální schránku pro uložení krytu zavazadelníku – jako jediný model v dané třídě. Nová Sportage disponuje také větší palivovou nádrží než předchůdce (nárůst z 58 na 62 litrů), což znamená méně časté zastavování na čerpacích stanicích, zejména pak s ohledem na komplexní opatření ke snížení spotřeby paliva.


Autor: KIA

Pětidveřový pětimístný kompaktní crossover

Novinkou je navigační soustava s online službami Kia Connected Services, nabízející širokou škálu aktuálních informací důležitých pro řízení. Součástí této nové služby konektivity od technologické firmy TomTom jsou nepřetržité aktualizace dopravní situace, informace o umístění rychlostních kamer a příslušná varování, lokální vyhledávání a předpovědi počasí. V Evropě bude tento systém k dispozici pro všechny majitele Sportage po dobu sedmi let od zakoupení vozidla. Kia Sportage bude jedním z vůbec prvních modelů v evropském segmentu kompaktních SUV, které tuto technologii nabídnou.

Pětidveřový pětimístný kompaktní crossover v závislosti na provedení nabízí čtyřválcové motory, zážehové (1,6 GDI 97 kW, 1,6 T-GDI 130 kW) a vznětové (1,7 CRDi 85 kW, 2,0 CRDi 100 kW a 2,0 CRDi 136 kW), pohánějící přední nebo všechna kola prostřednictvím šestistupňové manuální, šestistupňové automatické nebo sedmistupňové dvouspojkové převodovky.

V prodeji se objeví během prvního čtvrtletí roku 2016 a opět standardně nabídne sedmiletou záruku (s omezením na 150 tis. km).

VOLKSWAGEN CADDY ALLTRACK univerzál

S cestami přes pole a městskou džungli si v každodenním provozu snadno poradí nejnovější verze čtvrté generace modelové řady Caddy, které dodává robustní vzhled celá řada stylistických prvků v oblasti vnější výbavy. Nejnovější varianta městského dodávkového vozu se nyní jmenuje Caddy Alltrack (dříve Cross Caddy) a je opět nabízen jako osobní a skříňový vůz.

Sériová výbava zahrnuje vždy asistenta pro rozjezd do kopce, zatímco osobní verze modelu Caddy Alltrack disponuje navíc manuální klimatizací, paketem se samostmívacím vnitřním zpětným zrcátkem, automatickým ovládáním světlometů, světlomety pro denní svícení, funkcemi „Leaving Home“ a „Coming Home“ a stěrači s variabilním intervalem stírání řízeným senzorem deště, omezovačem rychlosti a audiosystémem „Composition Colour“ s 5" dotykovým displejem.


Autor: Volkswagen

Osobní a skříňový vůz s možností náhonu 4×4

Aktuálně lze objednávat čtyři úsporné vznětové motory 2,0 TDI s výkonem 55 až 110 kW, tři zážehové motory 1,0 TSI, 1,2 TSI a 1,4 TSI s výkonem 61 až 92 kW a úsporný motor 1,4 TGI na zemní plyn s výkonem 81 kW. V závislosti na motoru jsou na výběr pětistupňové nebo šestistupňové manuální převodovky, resp. šestistupňové nebo sedmistupňové dvouspojkové automatické převodovky. Nový Caddy Alltrack lze navíc na přání objednat s pohonem všech kol 4MOTION.

Caddy Alltrack bude uveden na český trh pravděpodobně koncem roku 2015 s cenou od 16 485 eur bez DPH za skříňový vůz, resp. 20 470 eur bez DPH za osobní verzi. Novinkou je záruka 2+2 roky (od výrobce a od importéra) nebo 150 000 km v základní výbavě.

NISSAN NP300 NAVARA dělník

Zatímco předešlé dva vozy se bez problémů přenesou přes nějakou tu polní cestu, pick-up od Nissanu je dříč do terénu. Vůz docení všichni, kteří převáží „hrubý“ náklad či tahají těžký přívěs. Mimo asfalt přijdou vhod asistenty pro rozjezd do kopce a sjezd z prudkých svahů a elektronická uzávěrka diferenciálu. Vcelku útulná kabina nabízí výbavu obvyklou pro osobní vozy, mimo jiné 7 airbagů, bezklíčové zamykání, klimatizaci, tempomat, parkovací senzory, couvací kameru, službu Nissan Connect, praktický Around View Monitor pro pohyb a couvání v úzkých prostorech a Forward Emergency Braking, abyste to nenahulili do auta před vámi, až se místo řízení budete věnovat mobilu.

NP300 Navara se nabízím s dieselem 2,3 dCi s výkonem 118 kW nebo 140 kW. Nabízet se budou varianty s pohonem dvou nebo čtyř kol a možnost výběru mezi manuální šestistupňovou nebo sedmistupňovou automatickou převodovkou. V rámci celé modelové řady vozu NP300 Navara je zvýšeno užitečné zatížení i tažná síla. S hodnotou užitečného zatížení, která nyní přesahuje jednu tunu, a úctyhodnou tažnou silou 3500 kg je nová Navara připravena na pomoc při práci i ve volném čase.


Autor: Nissan

Delší nákladový prostor, luxusnější interiér

Už samotný nákladový prostor přináší další inovace v podobě uznávaného systému kotvení převážených předmětů C-Channel, díky kterému je možné bezpečně uchytit v zadní části i křehké náklady a náklady těch nejneobvyklejších tvarů.

Content First

Nákladový prostor nové verze Double Cab je o 67 mm delší než u předchozího modelu. Celková délka 1578 mm je největší v tomto sektoru. Nákladový prostor verze King Cab má délku 1788 mm.

Výrobce dává na vůz záruku 5 let či 160 000 km.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Tomáš Čanda je šéfredaktor serveru TopDrive.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).