Hlavní navigace

Názor k článku Třídní boj ČSSD proti podnikatelům vrcholí, za nízké mzdy ale mohou hlavně vlády od VlK - Zřejmě vám unikl tento odstavec, vysvětlující přirozené důsledky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 8. 2017 13:21

    VlK (neregistrovaný)

    Zřejmě vám unikl tento odstavec, vysvětlující přirozené důsledky výroku Zaorálka: "Vezměme to od konce. Podle Zaorálka tedy mají pro naši zemi nulový význam ti, kdo nejsou schopni podnikat tak, aby zajistili zaměstnancům normální život. Jenže podnikatelé platí zaměstnancům tolik, kolik si můžou dovolit. A když si je dovolit nemůžou, tak je jednoduše propustí. Podnikatelé nemusí kvůli minimální mzdě krachovat, nýbrž si kvůli ní ani nemohou dovolit zaměstnance vzít. Statisíce OSVČ, které žádné zaměstnance nemají, a to v celé řadě případů prostě proto, že zaměstnancům nejsou schopni zajistit „normální“ život (a to ani v podobě minimální mzdy) a uživí „jen“ sebe a svoji rodinu, tak nemají pro ČR asi žádný význam. Pro ČSSD jsou tak zřejmě lidé, kteří po státu nic nechtějí a jsou schopni uživit jen sebe a blízké a již ne zaměstnance, lidé druhé kategorie."

    Pokud jste ho nepochopil. Podnikatel nebude platit člověku víc než mu daný člověk vydělá. Pokud se zvedne/zvedá minimální mzda, prostě nového zaměstnance nepřijme nebo jich přijme méně. Nebo když klesne na nulu, to zabalí. V každém případě bude víc lidí, co nedostanou nic od podnikatele a navíc budou něco žádat od státu.

    Doufám, že jsem to vysvětlil na tolik srozumitelně, že to pochopí každý, i kdyby to byl volič KSČM.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).