Hlavní navigace

Názory k článku U bezhotovostních plateb se mění den zaplacení daně

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 11. 2009 7:22

    perla (neregistrovaný)
    V dnešní době se už nejde asi na nic spolehnout, jedni lžou, jiní kradou, další jenom nadávají. Zrovna to bude týden, co jsem potkala v Letňanech jednu svou kamarádku, kterou už jsem několik let neviděla. A tak jsme šli na kafe.

    Svěřila se mi, že právě neprožívala svoje nejlepší období, že sice nejdříve prožívala hezký vztah s přítelem, ale ten se později změnil v horor a v dluhy. Plánovali společné bydlení, a protože přítel měl jakýsi zápis v registru dlužníků, musela si peníze půjčit ona na sebe.

    No samozřejmě to dopadlo tak, že se nakonec s ním rozešla, a i když sliboval, že vše bude splácet s ní, neviděla od něj ani korunu. Sama však musela splácet dluhy okolo tří set tisíc. Nezbyla jí jiná možnost než se obrátit na právníka, ten jí však sdělil, že ji určitě zastupovat u soudu bude, ale že musí zaplatit 20.000 Kč, jako soudní poplatek a náklady advokáta. Znovu si půjčovat se jí už zdálo jako holý nesmysl. Už to skoro nechala být a smířila se se svojí hloupostí, až na Facebooku našla reklamu na vymáhání pohledávek online.

    Ani tehdy prý nevěřila, že své peníze ještě někdy uvidí zpátky, ale za pokus to stálo. Registrovala se, podepsala smlouvu a čekala, co se bude dít. Asi dva měsíce nic, po dvou měsících jí uvedená společnost volala a sdělila jí, že dlužník poslal první splátku dvacet tisíc, a že prý se dlužník cukal, ale že nakonec našel dobrou práci a tak to prostě zaplatit bude muset.

    Vzhledem k tomu, že říkala, že dlužník již počtvrté zaplatil smluvenou částku podle splátkového kalendáře, tak vypadá to, že v tomto státě opravdu něco začalo fungovat a dlužníci se začali taky trochu bát.
    Sice jsem nechtěla psát, kdo mé kamarádce pomohl, aby to nepůsobilo jako reklama, ale na druhou stranu to může pomoci i ostatním, kterým prostě někdo nezaplatil. Věřitelé! Pomoc s dluhy tedy můžete najít na www.Uhrazeno.cz.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).