Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Účtenkovka neplní cíle, je načase tuto celonárodní Matějskou pouť ukončit od xf - Autor nevysvětlil, proč "neplní cíle"*. Prostě neplní cíle,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 8. 2018 20:31

    xf (neregistrovaný)

    Autor nevysvětlil, proč "neplní cíle"*. Prostě neplní cíle, to je nutno mnohokrát zopakovat, aby se to stalo "pravdou". Dle zásady propagandy od Goebbelse.

    Já měl zato, že cílem byla kombinace kontroly správnosti vydaných účtenek, z menší části i motivovat lidi aby je vyžadovali a podíl lidí na této kontrole a motivaci odměnit finančně, či věcnou cenou. Což účtenkovka splňuje a bude splňovat, až do doby kde se účast hráčů stane zanedbatelná. K čemuž má zatím daleko - a dost těžko se k tomuto stavu někdy přiblíží z jednoduchého důvodu: pokud by počet hráčů výrazně klesl, tomu úměrně stoupne šance na výhru. A potom bych se hry zúčastnil i já. A možná i autor.

    Další ěvc je, že je nesmysl argumentovat náklady ~100 M. Náklady, jak by každý podnikatel(.cz) měl vědět je nutno poměřovat s výnosy. Náklady samy o sobě skoro nic neznamenají.

    * Pokud je mi známo, cílem nebyl nějaký neustálý nárůst, či udržení, počtu hráčů. Počet hráčů je to jediné, co autor zmiňuje, proč by účtenkovka něměla plnit "cíle".

  • 21. 8. 2018 21:08

    Jaroslav Hájek (neregistrovaný)

    Ano, účtenkovka plní cíle.
    Ale je nutno ji rozšířit podle původního plánu a omezit krajnosti.
    Není přínosem pro stát registrovat na jednu osobu více, než 10 účtenkovek za den.
    Také bych stanovil nejnižší částku na 10,-Kč.
    To by pro začátek stačilo.

  • 21. 8. 2018 21:19

    xf (neregistrovaný)

    "Není přínosem pro stát registrovat na jednu osobu více, než 10 účtenkovek za den."

    Proč by to nemělo být přínosem? Jestliže stát tímto způsobem zkontroluje více než 10 účtene/obchodníků denně, a jestliže je účelem kontrola, tak jaký smysl by mělo omezovat se na maximálně 10-ti/osobě denně? Smysl mi to nedává, ale nechám si to vysvětlit.

  • 21. 8. 2018 22:22

    Behemot (neregistrovaný)

    Jaký výnosy, že ET je na hovno a tam, kde to je, jsou výnosy nižší, než jinde? Vy budete asi povoláním komediant, ne? Nebo jen ráčíte nemít půlku mozku?

    Podle teorie rozbitého okna ani vynucenej nákup těch hovadin nepřinesl žádnej zisk, naopak, ve výsledku to ekonomiku zákonitě lehce přidusí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).