Hlavní navigace

Názor k článku Účtenky nekončí v koši. Tedy až na ty 2 miliardy účtenek, které v koši skončily od ow - Gró tržeb je u mne stánkový prodej ;-)...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 4. 2018 20:22

    ow (neregistrovaný)

    Gró tržeb je u mne stánkový prodej ;-) pak výroba na zakázku a marginální příjem je prodej přes internet. Takto nízké náklady opravdu mohl a může mít každý, kdo odhodí emoce a opravdu pečlivě si pročte požadavky "státu" pro evidenci tržeb. Je pravděpodobné, že by šly stlačit ještě níž. U těch, co jsou plátci DPH rozhodně.
    K EET jsem se přihlásila dobrovolně, sama spadám do čtvrté vlny, protože sem tam prodávám kamarádce výrobky, na které nemám živnostenské oprávnění.
    Mé řešení není ani nijak hmotné či objemné. Celá ta sranda se mi vejde do kapsy u bundy. Jede za mrazů, vyzkoušeno opakovaně při mínus dvaceti, bez nutnosti připojení k síti sedm hodin s přehledem a při kladných teplotách víc jak dvanáct hodin. Jako velké plus vnímám, že ke svému provozu nepotřebuje internetové připojení. Data putují po robustnější, výkonnější a stabilnější telefonní "lince". Tak mohu bez problémů prodávat všude tam, kde je alespoň "na jednu čárku" signál na mobilu :-D Další plus je, že nemá dotykový display, ale gumou zalitá tlačítka - kdo při prodej zmokl, vidí výhody, stejně jako ten, kdo sem tam mrzne i v rukavicích.
    A to, že když se vrátím pak už nemusím trávit čas nad daňovou evidencí při sčítání tržeb je příjemné. "Kasu" zavírám až cestou domů, často se mi stává, že prodávám ještě z auta při balení. Na první křižovatce, kde stojím na červenou, zmáčknu čudl uzávěrky, vono si to cestou vodrchlá svý, doma jen utrhnu cca 10 cm nudli "účtenky", lípnu do sešitu a je hotovo.
    Elementary, dear aster.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).