Hlavní navigace

Úvěr COVID II se rychle vyčerpal, přidaly se ale další miliardy a opět lze žádat

2. 4. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Aktualizováno 2. 4. 2020 15:19
Ve čtvrtek 2. dubna odstartoval příjem žádostí do programu COVID II. Objem prostředků se sice po několika hodinách vyčerpal, ministerstvo ale přidalo další.

Opět je tak možné podávat žádosti o úvěr prostřednictvím komerčních bank. 

Prostředky rychle došly, ale přidaly se další

Jak uvedla Českomoravská rozvojová a záruční banka, o záruku za provozní úvěr požádalo během pár hodin více než 700 živnostníků a malých a středních podniků. Hodnota předložených úvěrů přesahuje 1,5 miliard korun a objem prostředků se tak rychle vyčerpal. Všechny žádosti budou vyhodnoceny v následujících 10 pracovních dnech. 

Ministerstvo průmyslu a obchodu nicméně rychle zareagovalo a přidalo do programu další prostředky a o úvěry lze teď (2. 4. 15:23)opět žádat.

Další kolo programu COVID II bude spuštěno 20. dubna 2020.

O programu

COVID II je záruční program usnadňující živnostníkům a malým a středním firmám přístup k provoznímu financování. Je tak určen pro ty, jejichž ekonomické aktivity jsou omezeny v důsledku výskytu koronavirové infekce a souvisejících preventivních opatření. Program nemůžou využít pražští podnikatelé.

Program vyhlásila Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB) společně s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR (MPO). O úvěr musel podnikatel zažádat u některé ze spolupracujících komerčních bank, o záruku pak u ČMZRB. Nejprve je však nutné zažádat o provozní úvěr u komerčních bank s tím, že by podnikatel rád využil podporu ČMZRB v rámci COVID II. V kompetenci těchto komerčních bank jsou také veškeré poplatky.

Podrobnosti o programu a informace od zapojených bank najdete v našem článku Zjistěte, u kterých bank si můžete sjednat úvěr v rámci programu COVID II

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).