Hlavní navigace

V Kakau se mlsá stejně dobře jako doma v obýváku

8. 3. 2009
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: 244086
Kafé Kakao patří mezi cukrárny a kavárny, které myslí na děti. Na své si tu ale přijdou i dospělí. Kakao totiž nabízí excelentní zákusky a je zároveň i tipem pro lehký oběd.

V březnu se Gurmán rozhodl prozkoumat cukrárny a kavárny, které se profilují jako místa přátelská k dětem a jejich doprovodu, zároveň ale vhodná i pro pracovní schůzky. Také podnikatelům a podnikatelkám se totiž může stát, že potřebují absolvovat pracovní schůzku a vypadne jim třeba hlídání. Kavárny, které jsou přizpůsobené dětem, jsou navíc nekuřácké, takže si je může oblíbit i ten, kdo dětský koutek zrovna nevyhledává a nočník volně k dispozici pro něj není pro návštěvu kavárny tím rozhodujícím. Podobné kavárny sice nejsou na každém rohu, ale ve větších městech už jich pár přece jen vyrostlo. A v zemi, kde se stále ještě na obchodech objevují ostudné nápisy „S kočárkem vstup zakázán”, jsou příjemně civilizovaným fenoménem.

Cukrárna a kavárna: Kafé Kakao

Lokace: Americká 2, Praha 2

Typ: Nekuřácká cukrárna a kavárna 

Nekuřácká cukrárna a kavárna Kafé Kakao zabírá roh Americké a Máchovy ulice, ze které má také vchod. Sídlí tedy v místě s poměrně hustou kavárenskou konkurencí, ve které si však svým jasným zacílením našla své místo. Základní dojem z kavárny je ten, že host sice po několika schodech sejde do kavárny, ale po chvíli se začne cítit jako na návštěvě u přátel a v útulném obývacím pokoji. Tak se tu evidentně cítí i děti. Návštěvu tedy nelze doporučit tomu, koho může vyvést z míry chlapeček na motorce, který si z kavárny udělal závodní dráhu, holčička poskakující po kavárně s mezizastávkou u pultu se zákusky nebo fakt, že zasedl dřevěnou hračku. Ostatním se odsud zřejmě nebude chtít.

Kakao venku

Na první pohled k nakousnutí

Do cukrárny a kavárny v jednom se tedy sice vstupuje po schodech, pokud je ale třeba snést či vynést kočárek, ochotně přiskočí personál nebo nějaký přítomný tatínek. Prostor kavárny je rozčleněný do tří částí, v zadní místnosti je dětský koutek a pokud je tam volno, příchozí s dětmi tam neomylně míří. Kočárky parkují pod schody, kde je také lavička, na které lze ratolest například bez problémů obout nebo doobléknout. Kavárna je zařízená domácky a hravě, vedle klasických dřevěných kavárenských stolků, lavic a židliček trůní růžové křeslo a modrý gauč. Připomíná francouzské nebo italské rodinné podniky. Ke čtení jsou tu noviny a časopisy. Hraje tu hudba, která je příjemnou kulisou, neruší a není protivná. Naproti barovému pultu jsou dva pulty se slanými i sladkými zákusky, které jsou středem pozornosti.

Kakao interier

A ze zákusků vybíral také Gurmán, protože při pohledu skutečně lákají k nakousnutí. Neodolal jablkovému koláči ozdobenému ořechy. K tomu si přiobjednal kávu latte a kofolu, která nakonec vyhrála pomyslný boj s Lažanským moštem, jejž má kavárna také v nabídce. Za tři kousky Gurmán zaplatil 108 korun.

Čerstvý jablkový koláč byl správně vláčný a jen se rozpadal na jazyku. Byla to nepřeslazená štědře ukrojená koláčová výseč, po které v puse zůstávala kromě chuti jablek a skořice také mírná chuť marcipánu. Byl to ten druh koláče, kterého by člověk, kdyby ho upekla jeho babička, maminka, tetička…, spořádal hned několik porcí a zdaleka nezůstal jen u jediné. S dobrým latte to byl opravdu chuťový zážitek. Kofola měla snad jen jedinou chybu, byla totiž málo vychlazená.

Kakao koláč

V Kafé Kakao se však dá i najíst a je tedy vhodným místem pro lehký oběd nebo večeři. Kromě slaných koláčů quiche měli v době návštěvy Gurmána v nabídce také například zapečenou fetu a další teplá jídla. Pokud by hostům přece jen děti přerostly přes hlavu, mohou si nechat jídlo, pití i zákusky zabalit s sebou.

S milým personálem se mlsá líp

Kromě útulného interiéru a zákusků, které stojí za hřích, se kavárna vyznačuje také extrémně milým personálem. Ten se sice dá v kavárně (nejen) pro děti tak trochu očekávat, nicméně to neznamená, že tam nakonec opravdu musí být. V Kafé Kakao opravdu je, což kavárně ještě zvyšuje kredit. Dá se pak odpustit, že objednávka putovala na stůl trochu pomaleji a po částech.

Preferujete kuřácké nebo nekuřácké kavárny?

Sociální zařízení je mimochodem také přizpůsobené dětem. Je tu například nočník nebo zrcadlo umístěné nad zemí tak, aby se v něm viděly malé slečny, které průměrně vysokému dospělému sahají maximálně ke stehnům. Jen na něm v době naší návštěvy chyběl toaletní papír.

Brand24

Snad jedinou zradou může být při návštěvě kavárny fakt, že se tu může konat soukromá akce – třeba dětská oslava narozenin. I tehdy si však lze zakoupit cokoliv s sebou, a je-li místo, posedět. Není to věc, která by měla od návštěvy cukrárny a kavárny, která má otevřeno denně od 10 do 19 hodin, odradit. Protože za tu trochu rizika rozhodně stojí.

Výborná atmosféra jde v nekuřáckém Kafé Kakao ruku v ruce s lahodnými zákusky a přívětivým personálem. Vzhledem k tomu, že to není zdaleka samozřejmost, uděluje mu server Podnikatel.cz všech pět Gurmánských hvězdiček.

Gurmán - hodnocení 5

Pět hvězdiček

Pět hvězdiček je maximální počet hvězdiček, který mohou hodnotitelé udělit. Vyjadřuje, že restauraci/kavárně nelze s ohledem na její kategorii nic zásadnějšího vytknout. Další pravidla hodnocení

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).