Hlavní navigace

V klubech si konečně zatančíme. Co dalšího se od srpna mění v opatřeních?

27. 7. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos, podle licence: Rights Managed
V polovině letních prázdnin budou mírně povolena protiepidemická patření. Změny se dotknou obchodu a služeb. Ale také společenských akcí.

Od začátku srpna dojde v reakci na zlepšující se pandemickou situaci v České republice k dalšímu mírnému rozvolnění. Například se zvýší počet návštěvníků na společenských akcích. 

Na koncerty bude moci dorazit více lidí

Budou navýšeny maximální povolené počty návštěvníků na kulturních, sportovních či společenských akcích. Zatímco doposud mohlo na venkovní akce 5 000 diváků, od 1. srpna se počet zvyšuje na 7 000 diváků. Co se týká akcí uvnitř, tady se počty zvyšují z dvou tisíc na tři tisíce. Stále platí, že se návštěvníci musí prokázat negativním testem, potvrzením o prodělaném covidu nebo o očkování. 

V klubech si zatančíme 

Za zpřísněných požadavků na testy a další způsoby prokazování bezinfekčnosti bude možné na diskotékách, v klubech či restauracích tančit. Zmenší se například minimální povolené rozestupy zákazníků v kadeřnictvích a obdobných provozovnách. Na dvojnásobek ze současných nanejvýš deseti osob se zvýší i dosavadní limit používaný ve školství, například pro pravidla u zkoušek či na akademických obřadech.

skoleni_15_4

Neomezená kapacita na koupalištích

Od 1. srpna nebude omezená kapacita na koupalištích a v bazénech. I tady platí, že bude pro vstup nutné očkování, potvrzení o prodělaném covidu nebo negativní test. 

Změny při vstupu do muzeí či jiných kulturních památek

Při vstupu do výstavních prostor si budou moci organizátoři vybrat, zda dodrží limit návštěvníků na metry čtvereční, nebo využijí nově 75 % kapacity. Při prohlídkách na zámcích či v zoologických zahradách do 20 lidí nebude nutné potvrzovat bezinfekčnost.

Co je zakázáno a na co mám nárok?

Tady je přehled všech opatření, která jsou platná pro podnikatele i veřejnost. Přečtěte si také seznam všech podpor, které lze ještě aktuálně čerpat. 

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).