Hlavní navigace

V říjnu odpracoval 200 hodin. Jak zamává s výpočtem přesčasu státní svátek?

22. 11. 2019
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Zaměstnanec v říjnu odpracoval 200 hodin, fond se státním svátkem je 184 hodin. Kolik je tedy hodin přesčasu? Účetní radí účetním v diskuzích na BusinessCenter.

Přehled daňových povinností v nadcházejícím týdnu, vzory šablon a výběr z diskuzí tradičně přinášíme v BusinessCenter Bulletinu.

Daňový kalendář v nadcházejícím týdnu 25. listopadu – 1. prosince

  • Dne 25. listopadu je termín pro podání daňového přiznání a splatnost daně z přidané hodnoty za říjen 2019
  • Dne 25. listopadu je termín pro podání souhrnného hlášení za říjen 2019 daně z přidané hodnoty 
  • Dne 25. listopadu je termín pro podání kontrolního hlášení za říjen 2019 daně z přidané hodnoty
  • Dne 25. listopadu je termín pro podání daňového přiznání a splatnost ekologických daní z plynu, pevných paliv a elektřiny za říjen 2019
  • Dne 25. listopadu je termín pro podání daňového přiznání spotřební daně za září 2019 
  • Dne 25. listopadu je termín splatnosti spotřební daně za září 2019 (pouze spotřební daň z lihu)
  • Dne 25. listopadu je termín pro podání daňového přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně například z topných olejů a ostatních (technických) benzinů za říjen 2019 (pokud vznikl nárok)

Vzory šablon

Využijte náš formulář přiznání ke spotřební dani všeobecné i přiznání ke spotřební dani z tabákových výrobků.

Přiznání k navrácení spotřební daně (ostatní benzíny) – šablona 2019: Přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně podle § 56, 56a a 57 zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních (vrácení daně z minerálních olejů osobám užívajícím tyto oleje pro výrobu tepla).

Přiznání k navrácení spotřební daně (zelená nafta) – šablona 2019Přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně podle § 56, 56a a 57 zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních (vrácení daně z minerálních olejů osobám užívajícím tyto oleje pro výrobu tepla).

Přiznání k navrácení spotřební daně (topné oleje) – šablona 2019: Přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně podle § 56, 56a a 57 zákona č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních (vrácení daně z minerálních olejů osobám užívajícím tyto oleje pro výrobu tepla).

Daně x

Podobu a funkčnost šablony si můžete snadno ověřit v její omezené verzi zdarma. Data se nikam neodesílají, zůstávají pouze ve vašem počítači.

Veškeré šablony jsou připraveny ve formátu Microsoft Office. Stoprocentní funkčnost je garantována od verze 2007 na platformě Windows. 

Nové diskuzní fórum účetních

Jste účetní nebo daňový poradce a potřebujete rychle poradit v oblasti účetnictví a daní? Připojete se do velké komunity účetních a daňových poradců na BusinessCenter.cz. Zajistěte si odpovědi na své otázky prakticky ihned. Uložte si do záložek novou diskuzní komunitu

TOP témata tohoto týdne na našem diskusním fóru

  • Kontrola z Inspektorátu práce odhalila chybu v příplatcích v lednu 2019. Jak nyní postupovat?
  • Je daňový doklad přijetí platby faktura, nebo ne?
  • Firma se zaměřuje na autodopravu po EU a má objednávky z Polska. Jak je to s fakturací do této země? 
  • Jak je to s doplácením ušlého výdělku během pracovní neschopnosti a refundací od pojišťovny? 
  • Mění se pracovní smlouva, když se zaměstnankyně bude v prosinci vdávat? Nebo bude na pracovní smlouvě její „staré“ příjmení a bydliště?
  • Zaměstnanec v říjnu odpracoval 200 hodin. Fond za říjen i se státním svátkem je 184 hodin. Kolik má tedy hodin přesčasu?
  • Je možné mít ve smlouvě o spolupráci mezi s.r.o. a OSVČ zakotveno, že společnost poskytne bezplatně k výkonu činnosti OSVČ svoje vozidlo zahrnuté v obchodním majetku a bude mu hradit veškeré náklady s provozem tohoto vozidla? 
  • Zaměstnankyni končí mateřská v lednu 2020 a před nástupem na rodičovskou dovolenou bude čerpat řádnou dovolenou ještě za rok 2019. Může čerpat i nárok na dovolenou za rok 2020? A je nutné hlásit tuto skutečnost zdravotní pojišťovně?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).