Hlavní navigace

V žádostech o pomoc společníkům malých s. r. o. se objevuje zásadní chyba

2. 6. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Chyba, která se často objevuje v žádosti o pomoc společníkům malých eseróček, je zásadní a může zkomplikovat vyplacení financí.

Finanční správa upozorňuje na chybu, která se vyskytuje v žádosti o pomoc společníkům malých s.r.o., které je možné podávat od minulého týdne. 

Společníci, kteří posílají vyplněný formulář o pomoc společníkům malých s. r. o. (datovou schránkou, e-mailem, poštou) a jejich bydliště je v jiném městě než sídlo společnosti, zasílají žádosti na nesprávný finanční úřad – územní pracoviště. Posílat by jej měli tam, kde podávají vlastní přiznání k dani z příjmů fyzických osob. Zajistí se tak jednoduší a rychlejší vyřízení žádosti.

Pro upřesnění požadavku uvádí finanční správa příklad podání žádosti o pomoc společníkům malých s. r. o. správnému územnímu pracovišti finančního úřadu. 

Sídlo s.r.o. v Praze, společník bydlí v Táboře

– žádost má poslat na Územní pracoviště v Táboře (FÚ pro Jihočeský kraj)

Sídlo s.r.o. v Praze, společník bydlí v Děčíně

– žádost má poslat na Územní pracoviště v Děčíně (FÚ pro Ústecký kraj)

Žadatelem je společník. Žádost může odeslat ze své osobní datové schránky. Pokud žádost odešle z firemní datové schránky, musí ji podepsat (na žádosti stačí naskenovaný vlastnoruční podpis). Z pohledu úřadu se jedná o cizí datovou schránku. Právnická osoba (s.r.o.) nemůže být žadatelem.

Kdo přesně může o bonus požádat a jakým způsobem žádost dopravit na finanční úřad, se dočtete v článku O kompenzační bonus budou moct žádat i společníci s. r. o., už od čtvrtka

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).