Hlavní navigace

Názor k článku Válka proti tabáku: V hospodách nepůjde kouřit a zpřísní se prodej přes internet od P2010 - Vysledek uz zname, 98% bude kurackych, protoze majitele...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 5. 2013 10:17

    P2010 (neregistrovaný)

    Vysledek uz zname, 98% bude kurackych, protoze majitele (vetsinou kuraci) si diky svemu omezenemu pohledu nedokazi nic jineho predstavit. Vzhledem k tomu, ze prostor kde mohou byt restaurace je konecny, je tento zasah naprosto logicky.

    Dal bych pripomnel, ze cigarety jsou snad jedina vec, kterou muzete v restauraci "konzumovat" tak, ze si donesete vlastni (to je to podnikani ?). K tomu pricteme typickou situaci, kdy nealkoholicke napoje (ktere si vlastni donest nemuzete) jsou drazsi nez alkoholicke.

    Vsechny tyto faktory dlouhodobe a jasne podporuji to, cim ministerstvo argumentuje. Alkohol je dostupnejsi nez nealkoholicke napoje, cigarety si dokonce muzete donest vlastni, opet podpora dostupnosti nizkou cenou.

    Ten navrh je ovsem opet takovy polovicaty, protoze nepostihuje dalsi aspekt a to koureni v hudebnich klubech. Tento problem jiz take vyresili v zahranici, minimalne v Nemecku kam jiz zcela vyhradne jezdim na koncerty. Opet nevidim duvod proc mam po navsteve koncertu smrdet jak popelnik. Pokles navstevnosti tam nepozoruji, ovsem to mi zdejsi lide s omezenym pohledem (hulit se prece musi vsude) nebudou samozrejme verit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).