Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Válka proti tabáku: V hospodách nepůjde kouřit a zpřísní se prodej přes internet od Abedien - Místo podpory podnikání je vše naopak. Spravedlivé by...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 5. 2013 8:08

    Abedien (neregistrovaný)

    Místo podpory podnikání je vše naopak. Spravedlivé by bylo, kdyby na hospodě byla cedule "kuřácká" "nekuřácká" a zákazníci by se podle toho zachovali. Přece není možné někomu diktovat. Jsem nekuřák, ale tohle mi fakt hýbe žlučí.

  • 9. 5. 2013 9:46

    brk (neregistrovaný)

    "Hlavní změnou se však má stát úplný zákaz kouření ve vnitřních prostorách všech provozoven stravovacích služeb"

    Pokud se to týká míst, kde se jí a ne náleven, kde se rozlívá pivo, rum a zelená, tak mi to připadá jako docela rozumné.

    Ono teď je v tom bohužel nehorázný bordel. Současná legislativa vypadá tak, že se hovoří o "stavebně oddělených prostorách" a v praxi to vypadá tak, že provozovatel tyhle prostory oddělí metrovou zídkou, schůdkem a splnil literu zákona, akorát kouř to nějak nechce pochopit, že za schůdek už nemůže.

    Navíc bych ještě výrazně zvedl odvody na zdravotní pojištění pro zaměstnance v kuřáckých zařízeních. Jestli si o pauze zakouří dělník v tovární hale, tak vzhledem k jejich rozměrům jsou dopady na okolí zanedbatelné, ale jestliže servírka sedí 8h v baru, kde je vyloženě šedo a zadělává si na výrazný zdravotní problém, tak ať si taky o to víc platí na pojištění.

  • 9. 5. 2013 10:17

    P2010 (neregistrovaný)

    Vysledek uz zname, 98% bude kurackych, protoze majitele (vetsinou kuraci) si diky svemu omezenemu pohledu nedokazi nic jineho predstavit. Vzhledem k tomu, ze prostor kde mohou byt restaurace je konecny, je tento zasah naprosto logicky.

    Dal bych pripomnel, ze cigarety jsou snad jedina vec, kterou muzete v restauraci "konzumovat" tak, ze si donesete vlastni (to je to podnikani ?). K tomu pricteme typickou situaci, kdy nealkoholicke napoje (ktere si vlastni donest nemuzete) jsou drazsi nez alkoholicke.

    Vsechny tyto faktory dlouhodobe a jasne podporuji to, cim ministerstvo argumentuje. Alkohol je dostupnejsi nez nealkoholicke napoje, cigarety si dokonce muzete donest vlastni, opet podpora dostupnosti nizkou cenou.

    Ten navrh je ovsem opet takovy polovicaty, protoze nepostihuje dalsi aspekt a to koureni v hudebnich klubech. Tento problem jiz take vyresili v zahranici, minimalne v Nemecku kam jiz zcela vyhradne jezdim na koncerty. Opet nevidim duvod proc mam po navsteve koncertu smrdet jak popelnik. Pokles navstevnosti tam nepozoruji, ovsem to mi zdejsi lide s omezenym pohledem (hulit se prece musi vsude) nebudou samozrejme verit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).