Hlavní navigace

Vánoce online: Dárky na internetu nakoupí 86 % Čechů. Jaké zboží vede?

29. 11. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nejzásadnější období e-shopů odstartovalo. Češi berou internetové obchody útokem. Které zboží pro letošní Vánoce vede a jaké dárky nebudou chybět?

86 % českých uživatelů internetu hodlá nakoupit dárky právě přes internet. Ukázal to aktuální průzkum mezi českými zákazníky. 

Českou e-commerce čekají další rekordní Vánoce. Alespoň nějaké dárky letos nakoupí online nejméně 86 % uživatelů internetu. Vloni to přitom bylo 82 % a například v roce 2014 76 %, shrnul základní výsledky výzkumu výkonný ředitel Asociace pro elektronickou komerci Jan Vetyška.

Vede oblečení a knihy

Internetové obchody, které nabízí hračky, knihy a oblečení, si mohou „mnout ruce“. Ostatně jako každý rok i letos je právě tohle zboží před vánočními svátky jedno z nejžádanějších. 

Velký zájem panuje ale i o další druhy zboží. Tradičně populární je na internetu nákup parfémů a kosmetiky. Zájem bude také o šperky, hodinky a doplňky nebo vstupenky všeho druhu. Zájem bude samozřejmě i o elektroniku v čele s mobilními telefony. Jedná se o dražší zboží, které bude celkově generovat vyšší obraty, i když počet jednotlivých objednávek bude opticky nižší, popisuje Jan Vetyška. 

Podle předpokladů Asociace pro elektronickou komerci letošní vánoční obraty dosáhnou až k 44 miliardám korun. 

Hlavní mantrou, kterou by si měl každý e-shopař opakovat, je „zboží skladem, rychlá expedice a spolehlivá přeprava“. Na co dalšího se ještě připravit? Čtěte 10 tipů, jak připravit e-shop na Vánoce, aby vás nic nezaskočilo.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).