Hlavní navigace

Vánoční trhy na Staromáku a Václaváku letos nebudou. Náměstí ozdobí pouze strom

26. 10. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Karel Choc, podle licence: Rights Managed
Vánoční trhovci letos utřou nos. Město Praha se s organizátorem vánočních trhů domluvilo, že ve své obvyklé podobě se trhy konat nebudou.

Důvodem je aktuální situace související s pandemií COVID-19. Vánoční atmosféru tak bude připomínat pouze strom na Staroměstském náměstí.

Pokud teď budeme dodržovat veškerá bezpečnostní pravidla a podaří se nám tak zastavit šíření epidemie, věřím, že se na klasické vánoční trhy budeme moct těšit opět příští rok, říká náměstek primátora hlavního města Prahy pro oblast bezpečnosti Petr Hlubuček.

Město ale zároveň slibuje, že pokud by to epidemická situace umožnila, přidá se na náměstí pár decentních malých stánků. Scénář je však zatím takový, že klasická varianta vánočních trhů letos určitě nebude.

Opatření se týká vánočních trhů na Staroměstském náměstí, náměstí Republiky a spodní části Václavského náměstí. O vhodnosti konání vánočních trhů, které pořádají samostatně jednotlivé městské části, se teprve rozhodne. V některých městských částech by se tak vánoční trhy v omezené variantě konat mohly.

Pokud se výrazně nezmění situace s pandemií, vztyčí zástupci organizátora strom na Staroměstském náměstí dle původního plánu v noci z 23. na 24. listopadu.

Připomeňte si loňské vánoční trhy v Praze

Co je zakázáno a na co mám nárok?

Tady je přehled všech opatření, která jsou platná pro podnikatele i veřejnost. Přečtěte si také seznam všech podpor, které lze ještě aktuálně čerpat. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).