Hlavní navigace

Ve čtvrtek se otevřou restaurace i služby, zavíračka hospod bude ve 22 hodin

30. 11. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos.com, podle licence: Rights Managed
Od čtvrtka budou moci být opět otevřené všechny obchody, restaurace i služby. Pro hospody ale bude platit omezení počtu zákazníků a otevírací doby.

Zavírat budou muset ve 22 hodin. Počet zákazníků bude limitován na 50 % kapacity.

Od čtvrtka se rozvolňuje

Vláda včera na svém mimořádném jednání rozhodla, že ve čtvrtek dojde k rozvolnění protiepidemických opatření. Pokleslo totiž rizikové skóre v rámci protiepidemického systému PES a ČR se nachází v třetím stupni pohotovosti. Systém pracuje s pěti stupni různých barev určených podle skóre o hodnotách 0 až 100. Hodnoty vychází z epidemiologických ukazatelů, mezi které patří například počet nově nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních 14 dní nebo pozitiva testů. Na základě skóre je pak určen stupeň pohotovosti, na který jsou navázána jednotlivá protiepidemická opatření.

Co je zakázáno a na co mám nárok?

Tady je přehled všech opatření, která jsou platná pro podnikatele i veřejnost. Přečtěte si také seznam všech podpor, které lze ještě aktuálně čerpat. 

Pokles na stupeň 3 znamená, že mohou otevřít všechny obchody, restaurace a další služby. U obchodů přestává platit omezení otevírací doby a mohou tak prodávat i o nedělích. Obchody ale budou muset dodržovat omezení počtu zákazníků v provozovně, kterých nesmí být více než 1 osoba na 15m2 provozní plochy. Restaurace rovněž budou muset omezit počty zákazníků, a to na 50 % kapacity. U stolu pak budou moct sedět pouze 4 hosté, bude zakázána konzumace “na stojáka” a restaurace budou muset zavírat ve 22 hodin (a otevírat nejdříve v 6 hodin).

Jaká další detailní pravidla budou platit, přineseme ve velkém článku, jakmile je vláda zveřejní. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).