Hlavní navigace

Ve vývoji mobilních aplikací vidí odborníci budoucnost

25. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Odborníci z oblasti IT se domnívají, že mobilní technologie a cloud computing se během pěti let stanou nejžádanějšími platformami pro vývoj aplikací a přístup k informačním systémům. Vyplynulo to z průzkumu společnosti IBM, které ho účastnilo 200 vývojářů a IT odborníků z celého světa.

Přes 50 % respondentů uvedlo, že vývoj aplikací pro chytré telefony a tablety trumfne do roku 2015 vývoj aplikací pro klasické počítačové platformy. S tím souvisí i očekávání, že prodej mobilních aplikací v příštích letech značně poroste. Tržby z těchto technologií se podle odhadů zvýší až na 30 miliard dolarů, letos přitom činí 6,2 miliardy dolarů.

Z průzkumu dále vyplynulo, že naprostá většina (91 %) vývojářů očekává, že cloud computing v příštích pěti letech předstihne aplikace provozované na vlastních zařízeních jako primární způsob provozu informačních systémů. Podobné množství respondentů pak uvedlo, že je pro práci v oboru zásadní mít specifické znalosti, avšak dvě třetiny z toho připouštějí, že jim osobně dovednosti chybí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).