Hlavní navigace

Názor k článku Vedlejší samostatnou výdělečnou činnost oznamte včas od Standa - "Pochopil konečně stát, že nemůže aktivní osoby za...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 2. 2009 12:50

    Standa (neregistrovaný)
    "Pochopil konečně stát, že nemůže aktivní osoby za jejich snahy a ekonomické aktivity trestat vysokými odvody a značnou administrativou?"

    Stát vůbec nic nepochopil. Stát pochopí, až zcela a bez náhrady zruší živnostenský zákon a nechá na svobodné vůli občanů, zda se prohlásí OSVČ a nebude to podmiňovat povolovacím procesem, jako dosud.

    Nesmyslná zkratka OSVČ - *samostatně* výdělečně činná, je nutné žádat stát o povolení (= ŽL), nikde zde nevidím svobodnou vůli.

    Měsíční zálohy na ZP a SP by měly být zrušeny, nebo alespoň zrušen zpětný výpočet dle loňského zisku. Pokud OSVČ několik měsíců nevydělává (např. studium v zahraničí, nemoc, dovolená, problémy se zakázkami apod.), nemá z čeho měsíční zálohy platit. Dost chudých OSVČ se pak dostává do platební neschopnosti a nakonec stejně skončí na Úřadu práce, vidím to všude kolem sebe, kolik živnostníků na léto a zimu přerušuje ŽL a jdou si pro podporu na ÚP, protože pro nedostatek zakázek nejsou schopni platit měsíční zálohy.

    Daně se mají platit ze skutečného současného zisku a ne minulého zisku!

    Celý systém je stále komplikovaný, nesmyslný, hloupý a nemotivující.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).