Hlavní navigace

Velká razie v pražské tržnici SAPA, do akce bylo nasazeno přes 50 celníků

26. 7. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Se souhlasem Celního úřadu pro hlavní město Prahu, podle licence: Rights Managed
Pražští celníci si ve spolupráci s Policií ČR opět posvítili na pražskou tržnici SAPA. Byli úspěšní, našli padělky za stovky milionů korun.

Celníci měli hned tři tipy, do jakých míst se v pražské Sapě chtějí podívat. Ta místa byla v zadní části tržnice, konkrétně se jednalo o velké plechové kontejnery.

Na akci dorazilo celkem přes 50 celníků, kterým vypomáhalo i několik policistů. Razie měla úspěch, v útrobách kontejnerů našli desítky tisíc kusů falzifikátů oblečení, parfémů, obuvi, slunečních brýlí a kožené galanterie (kabelky, peněženky, opasky). 

Množství zadržených padělků bylo tak obrovské, že by majitelům ochranných známek vznikla škoda až do výše stovek milionů korun. 

Padělky za stovky milionů korun

Při akci byl zadržen i majitel prodejních míst. Ten nakonec skončil v poutech, a to kvůli bezpečnosti. Následně byl celníky eskortován do prostor celního úřadu k podání dalšího vysvětlení.

Zabavené padělky byly umístěny do celního skladu, kde zatím zůstanou, dokud se případ neuzavře. Většinou následně končí ve spalovně. 

Pražská tržnice SAPA je dlouhodobě cílem kontrolních akcí, ať již ze strany celníků nebo berňáku, ale také veterinářů. Před třemi lety odhalili pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) plíseň, škůdce, nepořádek a špatné skladování potravin. 

Již dříve problémy s plísní a nepořádkem

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).