Hlavní navigace

Většina Čechů slevám v akci Black Friday věří, nákupní horečka vrcholí v pátek

19. 11. 2018
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Až následující pátek je skutečně tím černým pátkem, během kterého by obchodníci měli nabízet výrazné slevy. I když ty se většinou nekonají, lidé slevám věří.

Anglické spojení Black Friday je pro obchodníky přímo zaklínadlem na české zákazníky. Ti na slevy s tímto označením slyší. 

Až 89 % dotázaných tvrdí, že umí najít skutečné slevy v široké nabídce černopátkových výprodejů a jen 11 % respondentů uvádí, že slevy jsou fiktivní a nezaslouží si pozornost. Vyplývá to ze zjištění portálu Picodi.com.

Pro zákazníky jsou podobné slevy možností, jak ušetřit. Letošního Black Friday se zúčastní až 39 % respodentů, přitom ještě před pěti lety svátek konzumu Češi příliš neprožívali. Češi plánují o Black Friday nákupy ve velkém. Téměř polovina spotřebitelů (46 %) hodlá koupit 2 až 3 produkty a až 19 % propadne nákupní horečce a pořídí si ve výprodejích více než 5 produktů, říká Ewa Pikul Czepcová Account Manager Picodi.com. 

Co dalšího přinesl uplynulý týden?

Říjnového slosování Účtenkovky se zúčastnilo 352 tisíc soutěžících, což je o více než 5 tisíc více než před měsícem. Oproti předchozímu měsíci se ovšem poměrně výrazně zvýšil počet zaregistrovaných účtenek. Konkrétně jich bylo do slosování zařazeno přes 14 milionů, což je o 1,3 milionu více než v předchozím tahu. Čtěte více v článku Přišel po 10 měsících propadů zlom? Počet hráčů Účtenkovky se zvýšil.

Žádné výrazné slevy u akcí Black Friday nemohou zákazníci očekávat. Paradoxem v některých případech je, že za zboží zaplatí dokonce více než před akcí. Letošní Black Friday oficiálně připadá až na pátek 23. listopadu. V tento den vám server Podnikatel.cz přinese aktuální nabídku českých, ale i zahraničních e-shopů s dodávkou do České republiky. Čtěte více v článku E-shopy opět kouzlí u Black Friday s čísly. Jeden z nich přiznal, jak slevy dělá.

Brand24

Zaměstnavatel poskytuje volno na jiné důležité osobní překážky v práci. Potíže činí jejich poskytování některým skupinám zaměstnanců. Především zaměstnancům na nočních směnách či s rozdílnou délkou denních směn. Přitom i oni chtějí čerpat volno v souladu se zákonem. Čtěte více v článku Má nárok na volno na pohřeb i zaměstnanec pracující v noci?

Stát na podnikatelky v zajištění finanční pomoci po porodu zapomíná. Pokud si aktivně samy neplatí nemocenské pojištění, neuvidí ani korunu. Nárok na peněžitou pomoc v mateřství (tzv. mateřskou) ženám samostatně výdělečně činným automaticky nevzniká. Čtěte více v článku Jste podnikatelka a neplatíte si nemocenskou? Na mateřskou rovnou zapomeňte.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).