Hlavní navigace

Názor k článku Víte, že dýško by se mělo danit? Čtěte, komu spropitné vlastně patří od Míla - "Výše přijatých dýšek je nedoložitelná a na přijaté...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 7. 2013 18:49

    Míla (neregistrovaný) ---.tmcz.cz

    "Výše přijatých dýšek je nedoložitelná a na přijaté dýško se nevydává žádný doklad," vysvětlila pro server Podnikatel.cz Kateřina Navrátilová.
    Paní Navrátilová nemá pravdu, nebo jen z části. V restauraci se dává i tkz. TIP což není nic jiného než zpropitné. Většina pokladních systémů má položku TIP v rastru a je to tedy součástí účtu (dokladu) a tudíž doložitelné. Na účtu je tedy vidět výše zpropitného (TIPU), a při platbě kreditní kartou se tedy částka spolu s ostatními položkami odtěžuje z účtu hosta.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).