Hlavní navigace

Vláda začne postupně otevírat obchody, nakoupíme v železářství a stavebninách

6. 4. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

S otevřením dalších obchodů, jako je železářství a stavebniny, se počítá od čtvrtka 9. dubna. Otevření je podmíněno přísnějšími požadavky na hygienu.

Vláda postupně začne otevírat jednotlivé obchody. Prvními vlaštovkami by měly být obchody s hobby zbožím, zahrádkářství, stavebniny, obchody a opravny jízdních kol. Do stavebnin a hobby marketů mohou nyní jen živnostníci. 

Další skupina obchodů by měla být otevřena v tomto týdnu, hned před Velikonocemi. Například zahrádkáři tak budou moci pro zboží potřebné k jejich zálibě ve čtvrtek 9. dubna 2020. 

Je však nutné splnit hygienická opatření:  

  • V těchto obchodech musí být pro zákazníky k dispozici desinfekce. 
  • Nutný je rozestup mezi lidmi alespoň dva metry
  • V supermarketech stále platí povinnost poskytovat jednorázové rukavice

Další vlna otevírání by mohla přijít už příští týden hned po Velikonocích. Od příštího úterý by pak mohli zákazníci vyrazit do obchodů s obuví nebo potřebami pro děti 

Doposud, během nouzového stavu, jsou otevřeny prodejny s potravinami, drogerie, lékárny, optiky, zverimexy, trafiky, čerpací stanice, později dostaly výjimku také květinářství, galanterie, zámečnictví, prodejny zahradnických potřeb, opravny domácích spotřebičů, myčky aut, naposledy domácí potřeby nabízející ochranné pomůcky jako ústenky, rukavice nebo dezinfekce.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).