Hlavní navigace

Názory k článku Výdajové paušály půjde použít, i když budete mít příjem vyšší než 2 miliony Kč

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 23. 9. 2014 9:59

    Chytrolín (neregistrovaný)

    Klientům v praxi doporučuji ještě lepší optimalizaci. Budou papírově provozovat dvě (nebo více) živnosti, z nichž jedna bude řemeslná a druhá ne. Pak si mohou uplatnit na řemeslnou živnost limit výdajů 80 % ze 2 milionů a na neřemeslnou živnost druhý limit 60 % ze 2 milionů Kč.
    Jasně, u každé OSVČ to asi nepůjde, ale u valné části živnostníků ano. Zákazníkům je totiž vcelku jedno, zda zaplatí např. 10 000 Kč za "Zednictví" (řemeslná živnost s paušálem 80 %) nebo za "Přípravné a dokončovací stavební práce, specializované stavební činnosti" (volná živnost s paušálem 60 %). Spíše si ale tipuji, že to v praxi povede k větší černotě a k výraznějšímu nepřiznávání příjmů - je-li to ještě vůbec možné. A což teprve, až se od roku 2016 rozjede kontrolní hlášení o každém uskutečněném a přijatém zdanitelném plnění on-line u plátců...

  • 25. 9. 2014 10:00

    Loren (neregistrovaný)

    buďme rádi aspoň za tyto paušály a neprogresivní nízkou daňovou sazbu. Já dělám jako OSVČ pro německou firmu - a kdybych to musel zdaňovat v německu neměl bych žádné paušály, všechny výdaje bych musel vykázat a ještě bych měl vyšší progresivní daně takže zaplaťpámbu..
    Otázka je, jaký má za ty daně občan servis v německu a jaký u nás...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).