Hlavní navigace

Názor k článku Využíváte výdajové paušály? Přijdete o základní slevu, Babiš ji chce zrušit od D.J.BoBO - Ano, ale bude tu problém. Většina firem nebude...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 5. 2014 9:22

    D.J.BoBO (neregistrovaný)

    Ano, ale bude tu problém. Většina firem nebude chtít se subjektem z jiné zěmě EU ochotně spolupracovat a navíc, pokud někde podnikáte více než 6 měsíců souběžně, musíte se registrovat v té dané zemi. Takže, by to byl odklad jen na 1/2 roku.

    Řešením by mohlo být třeba LTD (založeno za cca 15 minut a 15Ł - lze platit PayPal), pak ale platí to samé. Nicméně, založením Organizační složky by se dalo toto upravit, navíc část financí lze "transferovat" do UK a zdanit tam - výhodnější daně jen 19% a u nás doplatit jen 5%, takže úspora na firemní dani je asi 10% - to jen naokraj.

    Jinak, pokud chcete tady podnikat, musíte tu mít firmu.
    Doporučuji: Vést daňovou evidenci, vykazovat skutečné náklady, smířit se s tím, že nějaké daně holt zaplatíte a doufat, že jednou přijde někdo, kdo je opravdový podnikatel a prosadí změnu drobného podnikání.

    (Kdo je drobný podnikatel? Někdo, kdo vydělá za rok kolem 1mil, rozhodně to není advokát s 10mil/rok - takovým se fakt 60% paušál vyplatí ...
    Schvaluji omezení - limit - pro Paušál.

    Ruku na srdce: Pokud vydělám kolem 1mil za rok, nemám se špatně. A holt nějaké daně odvedu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).