Hlavní navigace

Za volantem více riskují muži

23. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Z exkluzivního průzkumu, který proběhl na začátku letošního roku mezi respondenty v Maďarsku, České republice, Polsku, Rumunsku a Německu vyplynuly velmi zajímavé výsledky. Z nich je patrné, že ženská část populace jezdí bezpečněji než ta mužská. Více než polovina dotazovaných řidičů přiznalo, že nedodržuje povolenou rychlost. Mezi ženami jsou to jen čtyři z deseti.

Další otázku, kterou průzkum obsahoval, byla, jak je to se soutředením při samotné jízdě? Zde opět ženy předčily muže. Každý třetí muž stihne za volantem obědvat, telefonovat ale i flirtovat. Muži si podle průzkumu samozřejmě myslí, že lepšími řidiči jsou právě oni. Většina si také stojí za názorem, že by se na silnicích měla zvýšit povolená rychlost, říká mluvčí GE Money Auto Markéta Dvořáková.

Dále z výsledků vyplynulo a Dvořáková dodává, že muži si bez auta neumí představit život, řízení je pro něj často relaxace. Rádi poslouchají v autě hudbu, mluvené slovo z rádia nebo dopravní zpravodajství. Naopak protější polovičky přiznaly, že pro některé je řízení vozidla stresující. Zapomenout by se nemělo na ženy podnikatelky, které ve většině případů připomínají svým stylem řízení spíše pánskou agresivní jízdu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).