Hlavní navigace

Kalousek poslancům: "Nerozhodnout dnes o spotřebních daních a DPH může jen nezodpovědný grázl"

18. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Při dnešním zasedání poslanecké sněmovny padala ostrá slova. V dopoledním programu poslanci sice bez větších komplikací schválili Lisabonskou smlouvu, odpolední jednání však nabrala zcela jiný směr. Nejprve totiž měla sněmovna projednat novelu o spotřebních daní a o DPH, poté mělo přijít. Projednávání novely o spotřebních daních však navrhl Vlastimil Tlustý odložit na další schůzi sněmovny. Zákon o DPH zase navrhl vrátit do druhého čtení Bohuslav Sobotka.

Na to však zareagoval ministr financí Miroslav Kalousek, že na projednání těchto zákonů čekají s napětím čeští podnikatelé a že žádá poslance, aby o návrzích již dnes rozhodli a pokud se tak nestane, považuje to za zločin proti české ekonomice. Po sérii hlasování, námitek proti hlasování, námitek proti námitkám nakonec poslanci oba zákony odsunuli z dnešního jednání.

Při vší slušnosti a pokoře k poslanecké sněmovně, dopustili jste se obludného cynismu na českých podnikatelích a to může udělat jen nezodpovědný grázl, komentoval rozhodnutí poslanců Kalousek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).