Hlavní navigace

Názory k článku Zachrání schválení přílepku kontrolní hlášení? Postup ministerstva stále hapruje

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 9. 2017 8:29

    ach jo... (neregistrovaný)

    Myslím, že toto je typickou ukázkou toho, jak zde ministerstvo - financí - konkrétně přistupuje k realizaci legislativního opatření v rozporu s nálezem Ústavního soudu ohledně přílepků. Pokud se navíc náměstkyně Schillerová svého času zavázala, že bude dbát o legislativní čistotu, tak toto je další rána do zad tomuto předsevzetí. Ostatně, pokud by svá slova myslela vážně, musela by na hodinu vyhodit šéfa legislativního odboru Mgr. K. Šimka, který není zárukou čehokoli poctivého a čestného. Takže chce-li stát, aby někdo dodržoval jím vydávané zákony, měl bys nejdřív naučit dodržovat sám ty normy, které zavazují i jeho a pokud mu to nevoní, tak je příp. změnit k obrazu svému. Toto zjevné porušování pravidel však neprospívá nikomu a ničemu a jen svědčí o tom, že žijeme ve všem možném, jen ne v právním prostředí a státu. A proč tomu tak je? Odpověď je velmi prostá. Rozhodují zde nikoli moudří a vzdělaní lidé, ale naprosto nesvéprávní lúza, které jde jen o to, aby se naplnil její pohled na spravedlnost a aby v Lidlu měli pivo za tři dvacet a v Penny rohlík nejlépe za dvě deset. A jaké budou zákony anebo lidé, které je provádějí, to je fakt to poslední, co je tzv. žere. Takže, jde-li k volbám sto hlupáků a jeden znalý, jistě si dokážete představit, o čem pak takové volby, včetně těch letošních vlastně budou.

  • 12. 9. 2017 10:50

    Jezevec (neregistrovaný)

    Proč tomu tak je?
    Protože je daleko pohodlnější kasírovat statisícové pokuty od poctivých plátcú, kteří i při nejvyšším úsilí a snaze nejsou schopni se v tom bordelu zorientovat - než dusit podvodníky a bílé koně, kteří z toho maj leda prču a státu nezaplati ani kachli.

  • 13. 9. 2017 0:07

    Strnad

    Mně to připomíná kopání do mrtvého psa. Něco jsme vymysleli, tak teď musíme vymýšlet změny, aby to vypadalo, že ten výmysl potřebujeme.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).