Hlavní navigace

Názor k článku Zajišťováky za 250 mil. Kč stály firmu život. Úřady závažně pochybily, řekl soud od Nechci skončit rozkleknut - Problém je v tom, že odvolací finanční ředitelství...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 11. 2018 7:16

    Nechci skončit rozkleknut (neregistrovaný)

    Problém je v tom, že odvolací finanční ředitelství nefunguje jako odvolací, ale potvrzovací. Mám to ze své zkušenosti a nátlak FU je neskutečný. Zákony se vykládají jak se potřebuje a vůbec se nectí zásada, že úřad může jen to co je povoleno. Máme podané 3 žaloby, tak jsem zvědav, jak to dopadne, doufám, že mezi tím nebude zlikvidována ještě nezávislost justice.
    A obrana zvláště po vyhraném sporu existuje, zjevně i podle prohlášení krajského soudu došlo k porušení pravomocí veřejného činitele, protože každý úředník je veřejný činitel a nezbývá než na toto podat trestní oznámení, k tomu na náhradu škody a pro to že nepostupovaly úředníci s péčí řádného hospodáře, ale jen ve svůj osobní prospěch, protože dostávají za toto odměny.
    Když se stát řídí jako firmy, největší zisk má Bureš a jeho Agrofert. Na budoucnost se nehledí a na občany už vůbec ne.
    Řešení je jednoduché, opravdu nezávislý odvolací orgán, který bude podřízen soudům nebo bude na roveň soudů a bude mít pro každé oddělení odborníky. Takto odvolání nefunguje ani u jednoho úřadu, zkušenost s FU, ČTU, policií, hygienou. Jediné kde to funguje je u obcí, protože nadřazený orgán je kraj, který není s obcí nijak propojen.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).