Hlavní navigace

Názor k článku „Zakleknutá“ firma FAU byla zapojená do podvodu. Berňák si stále stojí za svým od JJ - FS je v poslední době paranoidní a vidí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 12. 2017 9:56

    JJ (neregistrovaný)

    FS je v poslední době paranoidní a vidí podvod v podstatě v každé jen trochu neobvyklé transakci a situaci. Prostě „když to nechápu, nemůže to být legální“. To samé v případech, kdy se liší výklad nějakého zákona - FÚ jede striktně podle metodických pokynů MF, i když jsou zcela zjevně v rozporu se zněním zákona.

    Navíc jsou řadoví správci daně poslední ca rok tlačeni k tomu, aby postupovali nejstriktnějším možným způsobem. Dřív bylo třeba možno drobné nedostatky ve vyplnění nějakého lejstra řešit tak, že se poplatník na úřadě zastavil, lejstro opravil a bylo hotovo. V tom posledním ca roce tohle už skoro nepřipadá do úvahy a naprostá většina sankcí, které je možno uplatnit, také uplatňována je.

    K tomu, že zaměstnanci z toho nemají přínos: Pro dost správců daně je přínosem už pocit zadostiučinění z toho, jak to těm hajzlům bohatejm podnikatelskejm nandali či v lepším případě, jak vybrali peníze pro moudrý stát, který s nimi bude skvěle hospodařit ve prospěch potřebných. No a to je doplněno čárečkovým systémem, podobným tomu policejnímu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).